Det skal der til for at komme på berygtet ghettoliste

På lørdag udkommer den nye ghettoliste. Få overblikket over de boligområder i Hovedstaden, der allerede er på listen, og hvad der skal til for at ende der.

Disse boligområder er på ghettolisten i år:

30 boligområder i Danmark er lige nu på den berygtede ghettoliste.

Ti ud af de 30 ligger i Hovedstadsområdet i henholdsvis København og Høje-Taastrup.

I maj blev kriterierne for de boligområder, der ender på ghettolisten, opdateret, og det betød, at Hovedstadsområdet fik yderligere seks boligområder på listen - og derudover blev kravene til de boligområder, der ikke formår at komme af listen, skærpet.

Mjølnerparken og Tingbjerg i København og Tåstrupgård og Gadehavegård i Høje-Taastrup har alle været på listen i fire år i træk - og det kan få store konsekvenser for netop disse boligområder.

Dermed bliver de nemlig i fremtiden, hvis de forbliver på listen efter lørdag, til såkaldte ”hårde ghettoer”, fordi de går ind i deres femte år på ghettolisten.

Det betyder, at boligområderne i fremtiden tvinges til at nedbringe andelen af almene familieboliger med 40 procent inden 2030.

Det forventes, at 16 boligområder vil blive kategoriseret som "hårde ghettoer", når listen offentliggøres 1. december 2018, oplyste regeringen tidligere på året.

I 2018-2020 skal boligområderne have været på listen i fem år i træk for at blive til såkaldte "hårde ghettoområder", men derefter skal boligområderne "kun" have været på listen i fire år, før de rammes af kravene om at nedbringe andelen af almene familiebolige, oplyste Transport-, Bygnings og Boligministeriet tidligere på året.

Det gælder blandt andet boliger i Taastrupgaard.

Kriterier for at komme på ghettolisten