Verdens længste skaterbane tager form i Høje-Taastrup

Høje-Taastrup bliver en verdensrekord rigere, når den nye skaterpark står færdig. 

Det stort anlagte projekt er netop nu ved at tage form, og når det står færdigt, vil det være intet mindre end verdens længste af sin art. 

Banen skal strække sig knap en kilometer gennem et kommende grønt område fra Høje Taastrup station og til indkøbscentret City 2 - igennem en helt ny bydel, der er ved at skyde op.

Og arbejderne bag det store projekt sørger for, alle detaljerne er i orden. 

- Hvor mange traditionelle håndværkere går hjem kl 2, så bliver vi nogle gange nødt til at blive herude til hen på aftenen for simpelthen at få den her finish, der er helt glat, siger Balder Lehmann til TV 2 Lorry.

Kort nyt

Vil tiltrække skatere fra Europa

Og han ved, hvad han taler om, da han selv er skater, og han er overbevist om, projektet vil tiltrække skatere fra både Danmark og resten af verden. 

- Jeg er sikker på, at der kommer til at komme folk, både fra hele Danmark, men også fra nær og fjern udland, sóm vil prøve den her bane, fordi den er unik og den er noget andet end hvad man ellers ser i skate-miljøet i Europa, siger Balder Lehmann. 

Men det er ikke kun blandt venner af firehjulede, projektet vækker begejstring. Den finder man også hos Lars Bloch, der er direktør for Høje-Taastrup C. 

Jeg håber, at den kommer til at samle folk, der jo dels kan stå på skateboard, men også på løbehjul og rulleskøjter, så det her bliver et samlingspunkt for alle, siger han og sender i samme ombæring rosende ord til Balder og de andre arbejdere på projektet. 

- Jeg er dybt imponeret over den kvalitet der udføres. Det er tydeligt at se, at det er folk, der går og kæler for at få den her bane til at blive noget af det ypperligste vi har set, siger Lars Bloch.