Stor park i København får kæmpe løft til 60 millioner

Remiseparken i Urbanplanen på Amager har over de seneste år været udsat for et større renoveringsarbejde. Men nu er opgraderingen færdig, og parken er klar til brug.

01:11

Remiseparken i Urbanplan på Amager i København er blevet moderniseret for 59 millioner kroner.

De fleste københavnere kender Nørrebroparken, Fælledparken og Valbyparken.

Men ikke mange kender til Remiseparken.

Forklaringen er måske, at parken ligger gemt i midten af boligområdet - men ikke desto mindre er den for alvor blevet et besøg værd.

Jeg håber, at andre københavnere også vil komme og bruge parken, for det er jo også det, der skaber tryghed, når der er liv og mennesker i områderne, hvor vi bor.

Ninna Hedeager Olsen (Ø), teknik- og miljøborgmester

Efter at have været under renovering i et længere stykke tid har parken nemlig nu fået et kæmpe løft og er blevet moderniseret for intet mindre end 59 millioner kommunale kroner.

- Det som vi, som kommunen ofte gør, er, vi løfter og laver lækre grønne områder de steder, hvor der er mange ressourcestærke borgere, som råber højt. Men der synes jeg også, det er vigtigt at sige, at Urbanplanen selvfølgelig også skal have en dejlig park, siger Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (Ø) til TV 2 Lorry.

Læs også Unikt venskab: Birger og Yigit mødes over urtesalat

Tirsdag eftermiddag var borgmesteren på besøg for at se den nye grønnepark, som man kan gå eller cykle igennem - eller opholde sig i med mange forskellige muligheder for aktiviteter.

I opgraderingen er der blandt andet blevet plantet 280 nye træer, opført en helt ny og moderne skatepark samt lavet reenoveringer på det gamle minigolf anlæg, bygget nye træningsfaciliteter, rutsjebaner og nyttehaver - og meget meget mere.

Til glæde for beboerne - og alle københavnere

Også i Boligforeningen 3B, der ejer og udlejer lejlighederne i Urbanplanen, er der stor glæde at spore hos formanden.

- Remiseparken har altid været en grøn perle i midten af Urbanplanen. Men alt for få har kendt – og brugt den. Det bliver forhåbentlig lavet om nu, hvor parken har fået et stort løft og fremstår endnu mere indbydende, spændende og som et nyt grønt centrum i denne del af Amager, siger Steffen Morild

Jeg glæder mig til at se københavnerne tage parken i brug.

Steffen Morild, Formand, Boligforeningen 3B

Han tilføjer:

- 3B investerer massivt i at løfte Urbanplanen i disse år. Med nybyggeri af attraktive almenbolig+boliger, med sociale indsatser og ved at samarbejde med kommunen om at åbne boligområdet. Løftet af Remiseparken er en vigtig del af vores fælles udviklingsplan, og jeg glæder mig til at se københavnerne tage parken i brug, lyder det fra Steffen Morild.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen håber også, at den moderniserede park vil skabe glæde for beboerne i området - men også, at den vil komme alle københavnere til gavn, som de øvrige grønne områder i hovedstaden i forvejen gør.

Læs også Københavnsk park får markant løft med 280 nye træer

- Jeg håber jo, det her bliver en park, som beboerne bliver glade for, fordi de kan mærke, den har fået et løft. Men jeg håber også, at andre københavnere vil komme og bruge den, for det er jo også det, der skaber tryghed, når der er liv og mennesker i områderne, hvor vi bor, siger hun.

Remiseparken er en offentlig tilgængelig park, der er blevet moderniseret i forbindelse med et større skubrudssikringsprojekt i området.

Københavns Kommune har betalt 57 millioner kroner af regningen, mens de sidste to millioner kommer fra hovedstadens forsyningsselskab HOFOR.

Fakta om renoveringen af Remiseparken

 • Arbejdet med at modernisere og skybrudssikre Remiseparken er en del af udviklingen af Urbanplanen.
 • Remiseparken er en af Københavns største parker med et areal på 3,5 hektar.
 • Der er afsat i alt 59 mio. kr. til moderniseringen af Remiseparken. Københavns Kommune finansierer 57 mio. kr., mens HOFOR finansierer det resterende beløb.
 • Der etableres en lavning og en grøft, som kan opmagasinere regnvand ved skybrud og fungere som et forsinkelsesbassin. Grøften, som løber langs hele den vestlige del af parken, vil have en varierende bredde på mellem 3 og 6 meter og den vil være omkring 1,5 meter dyb. Grøften vil det meste af tiden være tør, så den kan bruges til både ophold og leg.
 • Der er plantet i alt 280 nye træer, hvoraf 30 er frugttræer. Derudover er der plantet omkring 260 buske, ligesom der er plantet stauder, mindre buske og lægges blomsterløg på ca. 1580 kvm. Der er fældet 46 træer i forbindelse med renoveringen.
 • Der er anlagt nyttehaver med udekøkken omkranset af frugttræer med forskellige sorter af æbler og kirsebær.
 • Nyt bevægelsestorv med parkour, bordtennisborde og fitnessredskaber mv..
 • Den lokale kælkebakke er blevet forhøjet med to meter. På toppen er der anlagt et plateau, der kan bruges som kælkerampe om vinteren og udsigtspost om sommeren.
 • Remiseparken huser nu også en skatepark til løbehjul, rulleskøjter og skateboard. Der er også kommet minigolf, nyt soppebassin og flere nye legepladser.
 • Boldbanerne er blevet renoveret, og nye basketbaner er kommet til
 • Ved indgangen ved Peder Lykkes Vej har kommunen etableret en ny plads med træer og bænke. Den skal være med til at skabe en indbydende og synlig adgangsvej til parkområdet og Remiseparkens attraktioner
 • Al belysning i parken er blevet fornyet for at skabe en tryggere stemning.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik