Stor park i København får kæmpe løft til 60 millioner

Remiseparken i Urbanplanen på Amager har over de seneste år været udsat for et større renoveringsarbejde. Men nu er opgraderingen færdig, og parken er klar til brug.

De fleste københavnere kender Nørrebroparken, Fælledparken og Valbyparken.

Men ikke mange kender til Remiseparken.

Forklaringen er måske, at parken ligger gemt i midten af boligområdet - men ikke desto mindre er den for alvor blevet et besøg værd.

quote Jeg håber, at andre københavnere også vil komme og bruge parken, for det er jo også det, der skaber tryghed, når der er liv og mennesker i områderne, hvor vi bor.

Ninna Hedeager Olsen (Ø), teknik- og miljøborgmester

Efter at have været under renovering i et længere stykke tid har parken nemlig nu fået et kæmpe løft og er blevet moderniseret for intet mindre end 59 millioner kommunale kroner.

- Det som vi, som kommunen ofte gør, er, vi løfter og laver lækre grønne områder de steder, hvor der er mange ressourcestærke borgere, som råber højt. Men der synes jeg også, det er vigtigt at sige, at Urbanplanen selvfølgelig også skal have en dejlig park, siger Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (Ø) til TV 2 Lorry.

Tirsdag eftermiddag var borgmesteren på besøg for at se den nye grønnepark, som man kan gå eller cykle igennem - eller opholde sig i med mange forskellige muligheder for aktiviteter.

I opgraderingen er der blandt andet blevet plantet 280 nye træer, opført en helt ny og moderne skatepark samt lavet reenoveringer på det gamle minigolf anlæg, bygget nye træningsfaciliteter, rutsjebaner og nyttehaver - og meget meget mere.

Til glæde for beboerne - og alle københavnere

Også i Boligforeningen 3B, der ejer og udlejer lejlighederne i Urbanplanen, er der stor glæde at spore hos formanden.

- Remiseparken har altid været en grøn perle i midten af Urbanplanen. Men alt for få har kendt – og brugt den. Det bliver forhåbentlig lavet om nu, hvor parken har fået et stort løft og fremstår endnu mere indbydende, spændende og som et nyt grønt centrum i denne del af Amager, siger Steffen Morild

quote Jeg glæder mig til at se københavnerne tage parken i brug.

Steffen Morild, Formand, Boligforeningen 3B

Han tilføjer:

- 3B investerer massivt i at løfte Urbanplanen i disse år. Med nybyggeri af attraktive almenbolig+boliger, med sociale indsatser og ved at samarbejde med kommunen om at åbne boligområdet. Løftet af Remiseparken er en vigtig del af vores fælles udviklingsplan, og jeg glæder mig til at se københavnerne tage parken i brug, lyder det fra Steffen Morild.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen håber også, at den moderniserede park vil skabe glæde for beboerne i området - men også, at den vil komme alle københavnere til gavn, som de øvrige grønne områder i hovedstaden i forvejen gør.

- Jeg håber jo, det her bliver en park, som beboerne bliver glade for, fordi de kan mærke, den har fået et løft. Men jeg håber også, at andre københavnere vil komme og bruge den, for det er jo også det, der skaber tryghed, når der er liv og mennesker i områderne, hvor vi bor, siger hun.

Remiseparken er en offentlig tilgængelig park, der er blevet moderniseret i forbindelse med et større skubrudssikringsprojekt i området.

Københavns Kommune har betalt 57 millioner kroner af regningen, mens de sidste to millioner kommer fra hovedstadens forsyningsselskab HOFOR.

Fakta om renoveringen af Remiseparken