Dansk OL-stjerne indvier rekord-park - og du er inviteret

Har du hang til skateboard eller er du nysgerrig på fremtidens byudvikling, så skal du sætte kryds i kalenderen ved 31. oktober.

Siger begreberne Street, Cruising, Vert og Freestyle dig noget, så tæller du måske allerede ned til, at verdens længste skaterbane åbner i Høje Taastrup.

Det sker 31. oktober, og der bliver ikke sparret på krudtet ved indvielsen.

Således dukker både byens borgmester, Michael Ziegler, og den verdenskendte danske skater, Rune Glifberg, op, og drysser lidt stjernestøv over åbningen.

Den nye park er blevet anlagt i forbindelse med en større bæredygtig bydel, der kommer til at gå under navnet Høje Taastrup C. 

Den nye bydel skal i fremtiden huse ikke mindre end 4.000 beboere, ligesom butikker og erhvervsliv vil skyde op - og midt gennem det hele kommer verdens længste skaterpark til at sno sig.

Og selv skaterbanen er bæredygtig efter alle kunstens regler. De såkaldte ditches, der er dybe bassiner, som skaterne bruger, fungerer samtidig klimatilpasningsanlæg, der skal lede regnvand væk i tilfælde af skybrud.

Dansk design

Banen er designet af Rune Glifbjerg, der i sommer blev den ældste OL-debutant nogensinde, da han var på programmet i mændene skateboard-konkurrence, der var med ved de olympiske lege for første gang nogensinde.

BLÅ BOG - Rune Glifberg

Sammen med sin makker Ebbe Lykke rejser bruger han tiden ved siden af sin skateboardkarriere til at bygge skaterbaner rundt om i verden. Og nu er turen så kommet til Høje Taastrup.

Ved indvielsen vil Rune Glifbjerg prøve banen af og vise, hvordan et skateboard skal flippes.

Hvis skateboard ikke siger dig noget, så er der stadig masser at komme efter i den nyanlagte park. Der er nemlig indrettet grønne oaser og plads til aktiviteter, som skal skabe oplevelser og fællesskaber for beboerne.

I fremtiden er det meningen, at der skal afholdes markeder, teater, opera og koncerter i et anlagt amfiteater. Og så har man også gjort plads ti, at naturen kan blomstre rundt omkring.

Hele parken snor sig fra Bornholms Allé til shoppingcentret City2. Hvad parken kommer til at hedde, vil først blive afsløret ved selve indvielsen. 26. oktober skal byrådet i Høje Taastrup udvælge et blandt seks mulige navne.

Disse navne er i spil til den nye park i Høje Taastrup C:

I videoen nedenfor kan du høre Rune Glifberg fortælle om den nye skaterbane.