Flere samler nytårsbriller ind til hospitaler – men der er ikke brug for dem

Mange borgere vil gerne hjælpe til i kampen mod coronavirus, men hospitaler afviser indsamlede sager.

Flere borgere er begyndt at efterlyse og indsamle sikkerhedsbriller, som man kender fra nytårsaften, når der skal affyres fyrværkeri.

Meningen er, at brillerne skal gives videre til hospitaler, så de kan benyttes som værnemiddel, når det sundhedsfaglige personale tilser patienter smittet med covid-19.

På pressemødet i går fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at flere danskere skal testes for coronavirus.

Det kommer i kølevandet på, at han tidligere har opfordret folk til at hjælpe, da der er mangel på værnemidler, så som sikkerhedsbriller, på sygehusene. 

Lige nu er der en indsamling i gang til Køge Sygehus, der er en del af Sjællands Universitetshospital.

På facebook-gruppen 'Coronahjælp på Stevns' har en kvinde startede en indsamlingen den 19. marts med besked om, at der var opstillet kasser ved flere supermarkeder, hvor man kunne smide sine gamle sikkerhedsbriller, som vil blive givet videre til Køge Sygehus den 25. marts.

Men Ifølge Sjællands Universitetshospital modtager man på grund af smitterisiko slet ikke donationer i øjeblikket.

- Vi vil gerne sige tak for ønsket om at hjælpe sygehusene under corona-krisen ved at indsamle sikkerhedsbriller blandt borgerne. Sygehusene kan dog ikke anvende brugte sikkerhedsbriller. Derfor kan vi desværre ikke tage imod indsamlede briller skriver Region Sjællands presseafdeling i en mail til TV 2 Lorry.

Region Sjælland oplyser, at de i øjeblikket modtager mange henvendelser om donationer både over telefon, mail og på Facebook. Men de er så pressede lige nu, at de hverken vil håndtere henvendelserne eller donationerne.

- Vi kan heller ikke håndtere din donation, hvis du møder op på et af vores sygehuse. Det er heller ikke sundhedsmæssigt forsvarligt for hverken dig, vores patienter eller medarbejdere, lyder det fra Region Sjælland.

Heller ikke på Nordsjælland Hospital

Også i facebook-gruppen 'Halsnæs Hjælp Hinanden' har flere hjælpsomme medlemmer af gruppen kommenteret et opslag, hvor en borger opfordrede sine medmennesker til at donere deres gamle sikkerhedsbriller som supplement til de specielle plexiglas-visirer, der bruges, når man behandler corona-patienter.

”Der er mangel på værnemidler, og de briller kan genanvendes og klores, så de kan blive særdeles værdifulde inde på hospitalet, ” lyder det blandt andet i teksten.

Mange har efterfølgende svaret, at de gerne ville give deres briller.

Men på Nordsjællands Hospital bliver de med stor sandsynlighed ikke taget i brug.

Det er nemlig ikke noget, Nordsjællands Hospital har sat i værk, oplyser hospitalets kommunikationsafdeling til TV 2 Lorry.

Slagelse Kommune efterspørger nytårsbriller 

Til gengæld har Slagelse Kommune spurgt borgerne om hjælp til at indsamle gamle nytårsbriller, svømmebriller og dykkermasker, som de vil bruge til deres medarbejdere.

De forskellige tætsiddende øjenværn skal bruges til de medarbejdere, der arbejder med blandt andet autister, psykisk syge, ældre, hjemløse og andre udsatte.

- Det skyldes, at medarbejderne desværre ikke altid kan sikre, at de ikke bliver udsat for smittekilder udelukkende ved, at de selv er påpasselige i deres arbejde, og de har derfor brug for ekstra beskyttelse, skriver kommunes kommunikationsafdeling på deres Facebook. 

TV2ØST skriver, at allerede før indsamlingen åbnede onsdag morgen, der havde flere borgere allerede afleveret øjenværn til Slagelse Kommune. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

default_thumb

playHusker du Erwin og Anne? Nu må de igen aflyse deres kærlighedsfest

steen andersen

playSteen frygter fodbold-EM uden tilskuere: "Det er som en lagkage uden flødeskum"

Politidirektør Jens-Christian Bülow

Politiledelse siger nej til overskydende vacciner, som i stedet er blevet smidt ud

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere