FC Nordsjælland rykker til Hillerød

Hillerød Byråd har godkendt en storstilet udviklingsaftale for bydelen Favrholm, der blandt andet skal huse fodboldklubben FC Nordsjællands nye akademi.

Boliger, idræt, kultur, uddannelse, kontorer, serviceerhverv og grønne områder.

Det bliver ingredienserne i et nyt byudviklingsprojekt i Hillerød, der skal munde ud i et nyt Favrholm Stadionkvarter. 

Det har Hillerød Byråd godkendt torsdag, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

Omdrejninspunktet bliver en ny fodboldpark i Favrholm. Ejendomsudviklingsselskabet Propreco har sammen med fodboldklubben FC Nordsjælland således en vision om at skabe Nordens bedste fodboldakademi i bydelen.

"Meget spændende visioner"

Hillerød-borgmester Kirsten Jensen (S) siger, at kommunen er blevet præsenteret for nogle “meget spændende og interessante visioner om at skabe et levende, grønt bolig- og stadionområde.”

- Udviklingsaftalen lægger sig helt i tråd med vores vision for Favrholm, der blandt andet handler om at skabe en grøn, sund og aktiv bydel, hvor man kan leve et aktivt byliv tæt ved naturen og i det landskab som naturligt former sig i Favrholm, og hvor vi lægger vægt på bæredygtighed og på en byudvikling, der er både sund og klimavenlig, siger borgmester Kirsten Jensen i pressemeddelelsen. 

Formanden for Idræts- og Sundhedsudvalget i kommunen, Hanne Kirkegaard (V), mener at det er en fantastisk mulighed at få “så stor og visionær en klub som FC Nordsjælland til Hillerød.”

- Jeg er meget begejstret for hele tanken bag FC Nordsjællands visioner og deres fodboldakademi – det handler ikke blot om de få, der ender i en superligaklub eller på et landshold. Det er en vision om både dannelse og uddannelse og om samarbejdet og udviklingen af et idrætsmiljø med lokale klubber. Jeg synes, det er et meget spændende projekt, vi har fået præsenteret, siger Hanne Kirkegaard.

Furesø-borgmester ærgrer sig

Ikke muligt i Farum

Opførelsen af et nyt akademi ændrer ikke på, at FC Nordsjælland fortsat vil spille holdets hjemmekampe i Superligaen i Farum, oplyser klubben.

Men i en pressemeddelelse oplyser FC Nordsjælland, at bestyrelsen efter mange års tæt dialog med Furesø Kommune - og klubbens nuværende faciliteters placering taget i betragtning - vurderer, “at det ikke er en realistisk mulighed at kunne indfri projektet (fodboldakademi, red.) i Farum.”

Både akademi og administration vil høre hjemme i Hillerød, når byggeriet står færdig, oplyser direktør i FC Nordsjælland, Søren Kristensen.

De største FCN-salg

- Vores ambition med byggeriet er, at det både skal være et fodboldanlæg på europæisk topniveau, men også afspejle de værdier, som vi og Hillerød Kommune har til fælles. Derfor vil uddannelse og sports science, som ikke kun skal være til gavn for vores spillere men også for hele den nye bydel og resten af kommunens idrætsglade mennesker, være en del af projektet.

Klubben fra Farum bruger hvert år 37 millioner kroner på talenakademierne i Farum og Ghana, hvorfra de henter mange spillere. 

FC Nordsjælland har i en årrække gjort sig bemærket med en række salg af spillere fra egen avl til klubber i ind og udland. Det er med til at betale for talentfabrikkerne. 

Skal ejes af fond

FC Nordsjælland oplyser i pressemeddelelsen, at det endnu ikke med 100 procents sikkerhed kan siges, at fodboldparken i Hillerød bliver en realitet.

Det afhænger i sidste ende at en bygherre, investorerne og naturligvis kommunen og byrådet. 

Målet er at få “Nordens flotteste og bedste faciliteter”, og at det “forhåbentlig bliver en realitet i hjertet af Nordsjælland om 4 til 5 år.”

Det er klubbens intention, at fodboldparken skal ejes af en almennyttig fond, som vil investere al overskud i muligheder til børn gennem fodbolden, oplyser klubben. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere