FC Nordsjælland rykker til Hillerød

Hillerød Byråd har godkendt en storstilet udviklingsaftale for bydelen Favrholm, der blandt andet skal huse fodboldklubben FC Nordsjællands nye akademi.

Mathias Jensen blev solgt til spansk fodbold for adskillige millioner af kroner efter at være blevet fremavlet gennem FC Nordsjællands akademi. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Boliger, idræt, kultur, uddannelse, kontorer, serviceerhverv og grønne områder.

Det bliver ingredienserne i et nyt byudviklingsprojekt i Hillerød, der skal munde ud i et nyt Favrholm Stadionkvarter. 

Læs også Hillerød kommune til kamp for boldbaner

Det har Hillerød Byråd godkendt torsdag, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

Omdrejninspunktet bliver en ny fodboldpark i Favrholm. Ejendomsudviklingsselskabet Propreco har sammen med fodboldklubben FC Nordsjælland således en vision om at skabe Nordens bedste fodboldakademi i bydelen.

"Meget spændende visioner"

Hillerød-borgmester Kirsten Jensen (S) siger, at kommunen er blevet præsenteret for nogle “meget spændende og interessante visioner om at skabe et levende, grønt bolig- og stadionområde.”

Læs også FC Nordsjælland tilslutter sig velgørenhed som første klub i verden

- Udviklingsaftalen lægger sig helt i tråd med vores vision for Favrholm, der blandt andet handler om at skabe en grøn, sund og aktiv bydel, hvor man kan leve et aktivt byliv tæt ved naturen og i det landskab som naturligt former sig i Favrholm, og hvor vi lægger vægt på bæredygtighed og på en byudvikling, der er både sund og klimavenlig, siger borgmester Kirsten Jensen i pressemeddelelsen. 

Formanden for Idræts- og Sundhedsudvalget i kommunen, Hanne Kirkegaard (V), mener at det er en fantastisk mulighed at få “så stor og visionær en klub som FC Nordsjælland til Hillerød.”

Læs også FC Nordsjælland og FCK i rekordhandel: 20-årig profil skifter hold

- Jeg er meget begejstret for hele tanken bag FC Nordsjællands visioner og deres fodboldakademi – det handler ikke blot om de få, der ender i en superligaklub eller på et landshold. Det er en vision om både dannelse og uddannelse og om samarbejdet og udviklingen af et idrætsmiljø med lokale klubber. Jeg synes, det er et meget spændende projekt, vi har fået præsenteret, siger Hanne Kirkegaard.

Furesø-borgmester ærgrer sig

Furesø Kommunes borgmester Ole Bondo Christensen (A) ærgrer sig over FC Nordsjællands beslutning om at bygge akademi i Hillerød.

 

I en pressemeddelelse siger han: 

 

”’Right to Dream’ i dag har meldt ud, at de vil undersøge mulighederne for at rykke deres administration, træningsaktiviteter og fodboldakademi til Hillerød. Det er en rigtig ærgerlig melding."

 

"Vi er glade for at have en spændende virksomhed som ’Right to Dream’ i Furesø. Vi har derfor gennem længere tid drøftet mulighederne for at skabe plads til flere træningsfaciliteter og en udvidelse af fodboldakademiet i Farum. Det har vi gjort i et tæt samarbejde med Farum Boldklub og ’Right to Dream’."

 

"Vi vil gerne fortsætte dette afklaringsarbejde og ser derfor frem til at mødes med ”Right to Dream” i starten af det nye år, så ingen muligheder er uprøvet.

Ikke muligt i Farum

Opførelsen af et nyt akademi ændrer ikke på, at FC Nordsjælland fortsat vil spille holdets hjemmekampe i Superligaen i Farum, oplyser klubben.

Læs også FCK og FCN undersøges for brug af mindreårige

Men i en pressemeddelelse oplyser FC Nordsjælland, at bestyrelsen efter mange års tæt dialog med Furesø Kommune - og klubbens nuværende faciliteters placering taget i betragtning - vurderer, “at det ikke er en realistisk mulighed at kunne indfri projektet (fodboldakademi, red.) i Farum.”

Både akademi og administration vil høre hjemme i Hillerød, når byggeriet står færdig, oplyser direktør i FC Nordsjælland, Søren Kristensen.

De største FCN-salg

1: Emre Mor
Solgt til Dortmund for 74,5 mio. kroner i 2016.

2: Andreas Skov Olsen
Solgt til Bologna for 46 mio. kroner i 2019.

3: Mathias Jensen
Solgt til Celta Vigo for 38 mio. Kroner i 2018.

4: Stanislav Lobotka
Solgt til Celta Vigo for 38 mio. Kroner i 2017.

5: Marcus Ingvartsen
Solgt til KRC Genk for 37,8 mio. Kroner i 2017.

6: Jores Okore
Solgt til Aston Villa for 36 mio. Kroner i 2014.

7: Bruninho
Solgt til Guangzhou for 28,7 mio. Kroner i 2015.

8: Victor Nelsson
Solgt til FC København for 27,5 mio. Kroner i 2019.

9: Andreas Bjelland
Solgt til Twente for 21,3 mio. Kroner i 2012.

10: Karlo Bartolec
Solgt til FC København for 20,4 mio. Kroner i 2019.

 

Kilde: indkast.dk.

- Vores ambition med byggeriet er, at det både skal være et fodboldanlæg på europæisk topniveau, men også afspejle de værdier, som vi og Hillerød Kommune har til fælles. Derfor vil uddannelse og sports science, som ikke kun skal være til gavn for vores spillere men også for hele den nye bydel og resten af kommunens idrætsglade mennesker, være en del af projektet.

Læs også Endnu en FCN-profil skifter til udlandet

Klubben fra Farum bruger hvert år 37 millioner kroner på talenakademierne i Farum og Ghana, hvorfra de henter mange spillere. 

FC Nordsjælland har i en årrække gjort sig bemærket med en række salg af spillere fra egen avl til klubber i ind og udland. Det er med til at betale for talentfabrikkerne. 

Skal ejes af fond

FC Nordsjælland oplyser i pressemeddelelsen, at det endnu ikke med 100 procents sikkerhed kan siges, at fodboldparken i Hillerød bliver en realitet.

Det afhænger i sidste ende at en bygherre, investorerne og naturligvis kommunen og byrådet. 

Målet er at få “Nordens flotteste og bedste faciliteter”, og at det “forhåbentlig bliver en realitet i hjertet af Nordsjælland om 4 til 5 år.”

Det er klubbens intention, at fodboldparken skal ejes af en almennyttig fond, som vil investere al overskud i muligheder til børn gennem fodbolden, oplyser klubben. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik