FCK og FCN undersøges for brug af mindreårige

De to topklubber i Superligaen undersøges nu af fodboldforbundet FIFA .

FCK kan have brudt reglerne i 2014-2015 i forbindelse med brugen af spilleren Aboubakar Keita, erfarer Jyllands-Posten. Foto: Ólafur Steinar Gestsson - Scanpix & Ritzau

Granskningen handler om Danmarks mest vindende fodboldklub de seneste 15 år, FC København, samt Superligaens nummer tre, FC Nordsjælland. Fifa undersøger, om de to klubber har brudt forbundets regler om handel med mindreårige. Det erfarer Jyllands-Posten fra centralt placerede kilder.

Sagerne minder om en dom fra Den Internationale Sportsdomstol (CAS) mod FC Midtjylland i 2008, da klubben hentede afrikanere til Danmark som amatører under påskud af, at de først og fremmest var studerende. Det afviste CAS.

Læs også FC Nordsjælland overvinder chokstart og besejrer AaB

I FC København undersøger Fifa Jyllands-Postens afsløring af klubbens brug af Aboubakar Keita i 2014-15, da han var under 18 år. I FC Nordsjælland er der tale om klubbens tilknytning af amerikaneren Jonathan Amon, da han i 2015 kom til Danmark som 16-årig. Begge spillere har nu kontrakt med deres respektive klubber.

Foruden Fifas undersøgelse af Amon kan Jyllands-Posten nu afsløre, at FC Nordsjælland risikerer yderligere Fifa-undersøgelser om tilknytningen af seks mindreårige, afrikanske spillere fra dens ejer, det ghanesiske talentakademi Right to Dream (RTD).

Læs også Hvad er dog det? Derfor flyder en ø rundt i Københavns Havn

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger er RTD i forvejen involveret i en Fifa-undersøgelse om samme emne af den engelske storklub Manchester City.

FC København har afvist at have brudt reglerne i sagen om Keita og ønsker som FC Nordsjælland ikke at interviewes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik