Politi afkræfter voldsom hændelse fra Herlev Hospital

Et voldsomt tyveri på Herlev Hospital bliver nu afkræftet af Københavns Vestegns Politi, da der er sket en række misforståelser.

Et tyveri på Herlev Hospital har ikke fundet sted som først antaget. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fredag den 13. marts bekræftede Københavns Vestegns Politi overfor TV 2 Lorry, at Herlev Hospital var blevet udsat for et særdeles voldsomt tyveri, da tre maskerede mænd løb ind på hospitalet med det formål at stjæle håndsprit.

Onsdag aften afkræfter politiet nu, at hændelsen overhovedet har fundet sted.

Læs også Hospital stormet af maskerede mænd: Nu indsætter de vagter og låser dørene

- På baggrund af efterforskning og gennemgang af overvågningsvideo kan vi slå fast, at der ikke er blev stjålet noget under episoden, og at ingen personer har været maskeret. Efterforskningen har afdækket, at der faktuelt ikke er sket det, vi modtog anmeldelse om, og ikke det der er beskrevet i dele af pressen, oplyser politiinspektør Flemming Madsen til TV 2 Lorry.

Kort efter anmeldelsen fredag nat ankom politiets patrulje til stedet. Her blev en række vidner afhørt, og videoovervågning blev skaffet fra stedet. 

En række misforståelser
Københavns Vestegns Politi har efterfølgende efterforsket sagen. Efterforskningen peger nu på, at der har været tale om en række misforståelser, og at hændelsen ikke fandt sted som først beskrevet.

Politiinspektør Flemming Madsen fastslår dog, at tyveri har fundet sted på hospitalet.

Læs også Efter tyverier: Hospitaler indsætter vagter og låser dørene

- Det er vigtigt at understrege, at der har været flere tyverier af håndsprit og andre værnemidler på Herlev Hospital, og det er sager, som politiet efterforsker. Samtidig har Københavns Vestegns Politi iværksat skærpet patruljering ved hospitaler og skadestuer i politikredsen.

Herlev og Gentofte Hospital valgte efter hændelsen fredag aften i sidste uge at indsætte vagter i alle døgnets timer og låse stort set alle indgangsdøre på hospitalerne.

Det stod i en intern orientering til personalet på hospitalerne, som TV 2 Lorry var i besiddelse af.

Her fremgik det, at det var direktionen, som havde besluttet de drastiske tiltag, som trådte i kraft søndag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik