Hospital stormet af maskerede mænd: Nu indsætter de vagter og låser dørene

Herlev og Gentofte Hospital har valgt at indsætte vagter og låse stort set alle døre på matriklerne for at forhindre tyveri af blandt andet håndsprit og skabe tryghed for personalet.

Hospitalsvæsenet har ekstra travlt i disse dage, hvor corona-krisen lægger pres på sundhedspersonalet - og presset forventes kun at stige de kommende dage.

Samtidig oplever flere hospitaler, at der forsvinder håndsprit og hospitalsudstyr, som er vigtigt i kampen for at undgå smittespredning med Covid-19.

Blandt andet blev Herlev Hospital natten til fredag udsat for et særdeles voldsomt tyveri, da tre maskerede mænd løb ind på hospitalet med det formål at stjæle håndsprit.

Nu har Herlev og Gentofte Hospital valgt at indsætte vagter i alle døgnets timer og låse stort set alle indgangsdøre på hospitalerne.

Det står der i en intern orientering til personalet på hospitalerne, som TV 2 Lorry er i besiddelse af.

Her fremgår det, at det er direktionen, som har besluttet de drastiske tiltag, som trådte i kraft søndag.

De eneste døre, som er åbne på Herlev Hospital, er hovedindgangen, indgangen ved Akut- og Børnemodtagelsen, Corona Klinikken og indgangen ved Borgmester Ib Juuls Vej 73.

På Gentofte Hospital er der kun adgang fra Akutklinikken, som har åbent frem til klokken 22. Inde fra gårdene har man også mulighed for at gå ind og ud af opgang 4 og 5 og hovedindgangen.

Vagter skal tjekke ved indgangene

Herlev Hospital har under normale omstændigheder indsat vagter om natten for at rundere på hospitalets arealer, men nu bliver vagterne også en del af billedet ved de indgange, som fortsat er åbne på hospitalet.

Her vil de sikre, at de besøgende på hospitalet har “et relevant ærinde”, lyder det i orienteringen til personalet.

“Medarbejdere bør være ekstra opmærksomme på at huske ID-kort, når de færdes på hospitalet”, skriver direktionen videre.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Herlev Hospital, som bekræfter, at der nu er skærpet sikkerhed på hospitalet.

- Baggrunden for at låse dørene er dels at værne om vores medarbejdere, som har meget travlt og arbejder meget koncentreret. Dels at forhindre, at folk, som ikke har noget at gøre på hospitalet, kommer ind og stjæler håndsprit og andre nødvendige produkter, hvilket vi har set et par eksempler på, siger vicedirektør for Herlev Gentofte Hospital, Jan Toftholm.

Politisk ønske om at lukke for besøgende

Tiltaget på Herlev Gentofte Hospital kommer bare dagen efter, at flere politikere har ønsket stramninger på netop hospitalerne i Danmark for at forebygge, at der bliver stjålet håndsprit, mundbind og andre remedier, som er vigtige for hospitalsvæsnet for at undgå smittespredning med coronavirus.

Tyverier af hospitalsudstyr er blandt andet sket på Rigshospitalets infektionsmedicinske afdeling, hvor der er indlagt flere patienter smittet med corona-virus.

- Jeg synes, det er et voldsomt skridt, at man har indført grænsekontrol, men når man holder det op imod, at folk lige nu kan vade direkte ind på et hospital uden have et retligt ærinde, så synes jeg, at vi skal have indført adgangskontrol, lød det søndag fra Per Larsen, der er sundhedsordfører for De Konservative.

Dansk Folkeparti bakker op om De Konservatives forslag, som nu skal fremlægges for sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Og faktisk er de klar til at gå skridtet videre - de mener nemlig ikke, at hospitalsbesøg bør tillades i den situation, som Danmark i øjeblikket står i.

- Folk, der er smittet kan jo vade direkte ind på en sengestue, som det er lige nu. Det skal være forbudt, fordi det kan smitte både patienter og personale - og som en ekstra gevinst kan det jo så være, at alle de her ting heller ikke bliver stjålet, sagde Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt søndag til TV 2 Lorry.

Voldsomt tyveri natten til fredag

Natten til fredag den 13. marts blev Herlev Hospital desuden udsat for et særdeles voldsomt tyveri, da tre maskerede mænd løb ind på hospitalet med det formål at stjæle håndsprit.

Det bekræfter Københavns Vestegns Politi over for TV 2 Lorry. 

Politikredsen modtog anmeldelsen kort før klokken 01.00. Det ikke har været muligt for hospitalet at oplyse om, hvor meget håndsprit, der kunne være tale om.

- De tre mænd var væk, da vores patrulje kort efter ankom til stedet - men vi har det danske registreringsnummer på deres bil, videoovervågning fra stedet og efterforsker sagen, skriver Københavns Vestegns Politi i en mail.

Her oplyser de yderligere, at de i de seneste dage har haft øget patruljering omkring hospitalerne i hele politikredsen.

Politiet hører desuden meget gerne fra vidner, der har informationer omkring sagen.Herlev Hospital behandler flere patienter indlagt med coronavirus. To af de i alt fire dødsfald i Danmark som følge af virusset er sket for patienter indlagt på Herlev Hospital. Et tredje dødsfald er sket i nordjylland, mens en ældre mand på et plejehjem i Aarhus afgik ved døden mandag.

Efter denne artikels udgivelse meddeler Region Hovedstaden, at de indsætter eksterne vagter på alle regionens hospitaler. Adgangen til hospitalerne bliver desuden indskrænket flere steder, så medarbejdere og patienter udelukkende kan komme ind ad bestemte indgange, hvor der står vagter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Coronavaccination

93 procent af alle plejehjemsbeboere er vaccineret i Region Hovedstaden

20201227-104249-L-1920x1280we

Se listen: I disse kommuner kan borgere over 85 år corona-vaccineres hos egen læge

Herlev

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere