Efter tyverier: Hospitaler indsætter vagter og låser dørene

​Gentagne tyverier af håndsprit og masker får Region Hovedstaden til at styrke bevogtningen ved hospitalerne.

Flere hospitaler i Region Hovedstaden har de seneste dage været udsat for tyveri af håndsprit, masker og overtræksdragter. Derfor sættes der nu eksterne vagter på hospitalerne.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

De eksterne vagtfirmaer vil patruljere døgnet rundt, og politiet vil også i højere grad være til stede omkring hospitalerne for at skabe tryghed for personale og patienter.

Tyverierne betyder også, at adgangen til hospitalerne bliver indskrænket flere steder, så medarbejdere og patienter udelukkende kan komme ind ad bestemte indgange, hvor der står vagter.

quote Vi er nødt til at gøre noget ved de her usolidariske tyverier her og nu

Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) fortæller, at det er nødvendige tiltag, selvom det er ærgerligt, at patienterne i den kommende tid mødes af vagter og låste døre.

- Vi vil alle sammen gerne have åbne hospitaler, hvor det er nemt at komme rundt. Men vi er nødt til at gøre noget ved de her usolidariske tyverier her og nu.

- Vi skal sikre, at alle besøgende på hospitalet har mulighed for at spritte hænderne af, så vi minimerer risikoen for, at de bringe smitte med ind på hospitalet. Samtidig skal vi sikre, at medarbejderne har det nødvendige udstyr som masker og overtræksdragter. Derfor er det nogle nødvendige tiltag, vi nu sætter i gang, siger Sophie Hæstorp Andersen i pressemeddelelsen, hvor hun også understreger, at alt tyveri fra hospitalerne politianmeldes.

Respekter aflåste døre

Vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital Jan Toftholm opfordrer både medarbejdere og patienter til at respektere de aflåste døre, selvom det kan være besværligt.

Hospitalet var natten til fredag udsat for et særdeles voldsomt tyveri, da tre maskerede mænd løb ind på hospitalet med det formål at stjæle håndsprit.

- Jeg ved godt, at det kan være irriterende, hvis man står ved en indgang til en afdeling, hvor man plejer at kunne komme ind – og nu må gå en omvej for at finde en åben dør. Men jeg vil gerne opfordre alle til at respektere aflåsningen og ikke sætte kiler i døren eller andet, siger han. Vi må hjælpes ad i de her dage, siger Jan Toftholm i pressemeddelelsen.

Kommunikationsdirektør ved Rigspolitiet Anders Frandsen sagde tidligere mandag på et pressemøde:

- Vi har set eksempler på, at der har været tyveri af håndsprit og værnemidler og den slags fra hospitaler. Det er noget, vi ser med meget stor alvor på.

- Vi er i gang med at opbygge et nationalt overblik over, hvor der er produkter som disse, der er særligt udsatte for tyveri. Og sørge for at beskytte dem.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Coronavaccination

93 procent af alle plejehjemsbeboere er vaccineret i Region Hovedstaden

20201227-104249-L-1920x1280we

Se listen: I disse kommuner kan borgere over 85 år corona-vaccineres hos egen læge

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere