Kommune vil lede tung trafik forbi Signe og naboerne: Nu tager de kampen op

Herlev Kommune har planer om at placere en serviceafdeling mellem kolonihaver, nyttehaver og villakvarter. Det vækker ikke just begejstring blandt de kommende naboer.

Mere trafik, øget støjgener og nedlægning af grønne områder.

Det er konsekvenserne, hvis politikerne i Herlev Kommune vælger at placere en såkaldt serviceafdeling på Stokholtbuen 51 - midt i et område med nyttehaver, kolonihaver og parcelhuskvarter.

Serviceafdelingen står blandt andet for kommunens vintertjeneste og opmagasinering af tunge køretøjer.

Forslaget om at flytte serviceafdelingen til det naturskønne område kommer fra kommunen selv i et debatoplæg, og det vækker bekymring hos Signe Marstrand, der er beboer i området og formand for grundejerforeningen Stokholt.

- Vi har valgt at flytte herud, fordi der er roligt, natur og et rigt dyreliv. Der er et fantastisk miljø i området med kolonihaver, og der er skoler i nærheden, hvor vores børn går. Nu vil de lægge et stort servicecenter, og det vil jo betyde mere trafik, forklarer hun til TV 2 Lorry.

(Artiklen fortsætter under kortet)

Det sorte omrids viser placeringen af den nye serviceafdeling.
Det sorte omrids viser placeringen af den nye serviceafdeling.
Foto: Herlev Kommune

Serviceafdelingen er i dag placeret i nabokommunen Gladsaxe, hvor Herlev Kommune har lejet sig ind.

Men lejen er nu opsagt, og derfor er politikerne nødt til at finde en ny placering til serviceafdelingen, der blandt andet varetager den kommunale vintertjeneste.

Borgere vil stoppe planerne

Det er dog ikke bare lige sådan at placere serviceafdelingen på Stokholtbuen. Etableringen forudsætter, at der udarbejdes en ny lokalplan og et kommuneplantillæg. Første trin i den proces er at indkalde ideer og forslag, som kan bruges i den videre planlægning.

quote Hvis man først bygger der, så er det point of no return, så er skaden sket

Signe Marstrand, beboer i området og formand for grundejerforeningen Stokholt

Hvor mange ideer og forslag, der er kommet ind, er usikkert.

Men lørdag eftermiddag har 827 borgere været inde og tilkendegive, at de er imod placeringen ved at sætte deres underskrift på en underskriftindsamling, der skal sætte en stopper for projektet.

Bag underskriftsindsamlingen står Signe Marstrand. Hun frygter, at servicecenteret får betydning for beboernes generelle sundhed.

- Der kommer til at være natarbejde fra serviceafdelingen, og vi er der da bekymret for, hvad det betyder for vores søvn og vores sundhed, siger hun og forklarer, at det også vil få betydning for naturen i området:

- Vi har Sømosen, der er fredet og en masse grønne områder over for os. Jeg synes, det vil være så synd for de dyr, der er der. Der er hjorte, falke og musvåger, som vi nyder at se på, når de for eksempel jager.

- Hvis man først bygger der, så er det point of no return, så er skaden sket, siger hun med henvisning til, at naturen ikke bare kan genskabes.

(Artiklen fortsætter under faktaboksen.)

Baggrund for flytning

Serviceafdelingen er i dag placeret på Turbinevej i Gladsaxe Kommune, hvor den er nødt til at fraflytte. Serviceafdelingen varetager den kommunale vintertjeneste, sikre fremkommelighed og infrastruktur ved ren-og vedligeholdelse af kommunens vej- og stinet samt pleje og vedligeholdelse af de grønne områder. 

Kilde: Herlev Kommune

Mangler kommunale grunde

Det er økonomi- og planlægningsudvalget, der har besluttet at igangsætte planlægningen af en ny serviceafdeling på den vestlige side af Stokholtbuen, og ifølge SF's medlem Arly Eskildsen, så er der ikke andre muligheder.

- Vi har et problem med at lokalisere en plads til afdelingen. Vi synes heller ikke, det er en god placering, men det er den eneste kommunale grund, der er ledig, siger han til TV 2 Lorry.

Han fortæller videre, at udvalget har bedt forvaltningen om at finde et alternativt sted. Eventuelt et sted hvor det er muligt at leje sig ind.

- Der er ikke nogen, der er lykkelige for denne her situation. Men det nytter heller ikke noget, vi står i en situation, hvor der ikke kan blive ryddet veje. Vi er under ekstremt tidspres for at få placeret en ny afdeling. Hvis ikke vi har den, er alle borgerne i Herlev Kommune på spanden næste efterår.

Han opfordrer borgere, der har et godt bud på en alternativ placering, til at hive fat i den tekniske forvaltning, inden den nuværende høringsperiode udløber 1. juni. 

Herefter er det planen, at kommunalbestyrelsen i Herlev skal behandle forslag til lokalplan for den nye serviceafdelingen i september. Derefter vil forslaget blive sendt i høring i otte uger.

Signe Marstrand og de 827 medunderskrivere håber dog, at planerne når at blive skrinlagt inden.

- Jeg håber da på, at kommunen stopper op og finder et alternativt. Vi vil være kede af, hvis de ligger den der, hvor de har planer om det.

- Vi synes jo, det er et fantastisk område, der er værd at bevare. Her lever mennesker og natur i sammenspil, som man ikke ser mange andre steder i Herlev.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra formanden og næstformanden i Herlev Kommunes miljø-, klima- og teknikudvalget, men de er inden artiklens deadline ikke vendt tilbage på vores henvendelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik