Jette åbner haven for anbragte børn: Skal underholdes af kendte musikere

En privat have i Vanløse forvandles i weekenden til en koncertarena.

Lørdag og søndag får mellem 300 og 400 anbragte børn en på opleveren, når de skal til havefest i Vanløse og underholdes af nogle af deres største musikalske idoler.

Det hele kommer til at løbe af stablen i Jette Hill Ludvigsens have. Hun har inviteret børnene til en række koncerter, der skal gøre indtryk og skubbe hverdagens trummerum i baggrunden.

- Jeg kan mærke helt inde i mit hjerte - nu bliver jeg næsten rørt over at skulle sige det - at ved at skulle åbne hjemmet for børnene og se dem glædes. Det betyder så uendeligt meget, fordi jeg kender deres hverdag, siger Jette Hill Ludvigsen.

Hun har selv stablet arrangementet på benene, selv om hun ingen erfaring har med den slags.

quote "Mor, du kan ikke få Artigeardit, ICEKIID, Jimilian og Togo hjem og spille i haven", sagde hun. Så kiggede jeg på hende og sagde: "Try me"

Jette Hill Ludvigsen

Da TV 2 Lorry besøger hende fredag, er forberedelserne godt i gang med lydprøver, opsætning af stole og andre forberedelser. 

Udover sine egne fem biologiske børn er Jette Hill Ludvigsen plejemor til fire piger. Derfor ved hun, hvad det vil sige at gøre en forskel i et menneskes liv.

- Jeg tror ikke, man kan sætte sig ind i, hvordan det egentlig må være at bo på børnehjem og ikke have et fundament, som man har i en almindelig familie. Vi skal som mennesker ikke stå udenfor, for så er det, at det går galt, siger hun og uddyber:

- Tag ud og besøg et børnehjem. Det er ret fortvivlende at se.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Haven er gjort klar til weekendens koncerter.
Haven er gjort klar til weekendens koncerter.
Foto: TV 2 Lorry

Skaffede datters favoritmusikere

Med til forberedelserne er plejedatteren Patrisia Jorensuk. Hun er pavestolt og glæder sig til at se børnene slå sig løs.

- Det bliver megafedt at se de andre børn have det så godt sammen. Jeg glæder mig så meget, for det var ikke en oplevelse, jeg fik, da jeg boede på børnehjem. Det gør mig bare glad at se andre børn, der er anbragte, sidde og hygge sig sammen.

Da Jette Hill Ludvigsen fortalte familien om sine planer, fik hun lidt af en udfordring fra den ene datter, der havde et par favoritter, hun gerne så komme og optræde.

- Mor, du kan ikke få Artigeardit, ICEKIID, Jimilian og Togo hjem og spille i haven. Så kiggede jeg på hende og sagde "try me" (prøv mig, red.), fortæller Jette med tydelig stolthed.

For selvfølgelig lykkedes det Jette at skaffe alle fire kunstnere, og så var jublen total.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

jette åbner haven
Foto: TV 2 Lorry

Håber børnene får styrke af oplevelsen

Men de kendte musikere får ikke lov at komme med på en badebillet, understreger Jette:

- Det (koncerter, red.) er ikke noget, børnehjemmene prioriterer at købe en dyr billet til. Så jeg har sagt, at det, som de ser de andre oplever, det er det, de skal have hos os. 

- Og ikke nok med, at de kommer til at opleve kunstnerne, så har jeg stillet krav til kunstnerne om, at de ikke bare skal komme ind i haven og være stjerner og gå forbi børnene. De skal ud og spille streetbasket og bordtennis med dem og være nærværende.

Når weekenden er overstået, og hverdagen vender tilbage, så er Jettes drøm, at oplevelsen har sat sig hos børnene. 

Og forhåbentlig vil det være en weekend, de tænker tilbage på med glade minder.

- Jeg håber, de kommer til at gå herfra med sådan en styrke, en boblende glæde og en tro på, at der også noget godt til dem, slutter hun.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20221125-174529-L-6000x3368ma

playBrødre har enestående samling - nu har de sikret sig verdensrekord

20221126-101515-A-3904x2196ma

Skuespilleren Stig Hoffmeyer er død

superkilen-1234 (1)

Kunstnergruppe gav kæmpe-højtaler til plads – nu er den væk på fjerde år

johannys(1)2

Ikonisk rockalbum bliver til musikteater for første gang nogensinde


København


Forsiden lige nu

Se flere