Livsfarlig jernbane: "Det føles som om bommene er gået i stå"

Nogle farlige jernbanebomme i Hornbæk har sat Banedanmark på overarbejde. Man kan nemlig ikke finde ud af, hvorfor bommene ikke virker, som de skal.

05:23

Bommene ved jernbaneoverskæringerne på Hornbækbanen fungerer ikke ordentligt - og det skaber livsfarlige situationer. Her kan du se, hvordan en bilist zigzagger over sporet.

"Det er uacceptebelt". "Det skal bare virke". 

Sådan siger Banedanmark om de farlige jernbanebomme i Hornbæk, der vilkårligt går op og ned.

Det kan, sammen med tæt trafik i området, give oplevelsen af, at bommene er gået i stå.

Christian Munksgaard, områdechef i Banedanmark

Bommene sætter borgerne i livsfarlige situationer, når de eksempelvis vælger at tage chancen og zig-zagge over sporene, fordi de mister troen på, at toget nogensinde kommer. 

Men fejlen skjuler sig for Banedanmark. 

Læs også Borgmester om bomme: "Ikke til debat - de skal bare virke"

De såkaldte logfiler afslører nemlig ingen tekniske fejl, og heller ikke det tekniske personale kan finde nogen fejl på bommene. 

Til gengæld viser undersøgelser, at bommenes lukketid er forholdsvis lang, fordi der både kommer et krydsende tog og et stationsstop. 

- Det kan, sammen med tæt trafik i området, give oplevelsen af, at bommene er gået i stå. Derfor ser vi nu også på, om man kan lave et mere hensigtsmæssigt lukkemønster, så borgerne ikke oplever at holde i kø i samme grad, siger Christian Munksgaard, områdechef i Banedanmark i en pressemeddelelse. 

Læs også Beboere advarer mod livsfarlig jernbane

- Zigzag ikke

Banedanmark stopper dog ikke sine undersøgelser af strækningen, men fortsætter med at kigge på, om fejlen kan ligge i kommunikationen mellem togene og overkørslerne. 

Vi må også minde om, at selvom man holder i kø og finder ventetiden lang, må man aldrig begynde at zigzagge sig frem mellem bommene.

Christian Munksgaard, områdechef i Banedanmark.

I mellemtiden forsikrer Banedanmark borgerne om, at man gør alt, hvad man kan for at sikre sikkerheden på de tre overkørsler, som borgerne har klaget over.

Derudover opfordrer man borgerne til ikke at handle dumdrsitigt: 

"Vi må også minde om, at selvom man holder i kø og finder ventetiden lang, må man aldrig begynde at zigzagge sig frem mellem bommene. Vi sætter nu massivt ind for at finde problemerne, så Hornbæks borgere kan føle sig helt trygge ved at krydse jernbanen", siger Christian Munksgaard, områdechef i Banedanmark i en pressemeddelelse.

Læs også Banedanmark om tekniske fejl på bomme: "Det er ikke farligt"

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik