Livsfarlig jernbane: "Det føles som om bommene er gået i stå"

Nogle farlige jernbanebomme i Hornbæk har sat Banedanmark på overarbejde. Man kan nemlig ikke finde ud af, hvorfor bommene ikke virker, som de skal.

"Det er uacceptebelt". "Det skal bare virke". 

Sådan siger Banedanmark om de farlige jernbanebomme i Hornbæk, der vilkårligt går op og ned.

quote Det kan, sammen med tæt trafik i området, give oplevelsen af, at bommene er gået i stå.

Christian Munksgaard, områdechef i Banedanmark

Bommene sætter borgerne i livsfarlige situationer, når de eksempelvis vælger at tage chancen og zig-zagge over sporene, fordi de mister troen på, at toget nogensinde kommer. 

Men fejlen skjuler sig for Banedanmark. 

De såkaldte logfiler afslører nemlig ingen tekniske fejl, og heller ikke det tekniske personale kan finde nogen fejl på bommene. 

Til gengæld viser undersøgelser, at bommenes lukketid er forholdsvis lang, fordi der både kommer et krydsende tog og et stationsstop. 

- Det kan, sammen med tæt trafik i området, give oplevelsen af, at bommene er gået i stå. Derfor ser vi nu også på, om man kan lave et mere hensigtsmæssigt lukkemønster, så borgerne ikke oplever at holde i kø i samme grad, siger Christian Munksgaard, områdechef i Banedanmark i en pressemeddelelse. 

- Zigzag ikke

Banedanmark stopper dog ikke sine undersøgelser af strækningen, men fortsætter med at kigge på, om fejlen kan ligge i kommunikationen mellem togene og overkørslerne. 

quote Vi må også minde om, at selvom man holder i kø og finder ventetiden lang, må man aldrig begynde at zigzagge sig frem mellem bommene.

Christian Munksgaard, områdechef i Banedanmark.

I mellemtiden forsikrer Banedanmark borgerne om, at man gør alt, hvad man kan for at sikre sikkerheden på de tre overkørsler, som borgerne har klaget over.

Derudover opfordrer man borgerne til ikke at handle dumdrsitigt: 

"Vi må også minde om, at selvom man holder i kø og finder ventetiden lang, må man aldrig begynde at zigzagge sig frem mellem bommene. Vi sætter nu massivt ind for at finde problemerne, så Hornbæks borgere kan føle sig helt trygge ved at krydse jernbanen", siger Christian Munksgaard, områdechef i Banedanmark i en pressemeddelelse.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Biler København parkerede

S og Ø vil gøre de første byområder i København fri for benzin- og dieselbiler

Hillerødmotorvejen

Virksomheder i opråb om ufærdige motorveje: Kan være et spørgsmål om liv og død

SOS Dansk Autohjælp giver vejhjælp på cykel

Nu kommer vejhjælpen også cyklende til billister i nød

40_percent

playVirksomheder starter kampagne for udvidelse af motorveje

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere