Borgmester om bomme: "Ikke til debat - de skal bare virke"

Ved mødet mellem Helsingør Kommune, Banedanmark og Lokalbanen blev der krævet handling på de uregerlige bomme i Hornbæk. Nu rykkes der på sagen.

Foto: TV 2 Lorry

- Det her er ikke noget, man kan debattere eller have en holdning til. Det skal bare virke, og længere er den ikke. 

Sådan sagde Helsingør Kommunes borgmester, Benedikte Kiær, forud for tirsdagens møde mellem hende selv, Banedanmark og Lokalbanen, som står for henholdsvis signaler og drift på Nordsjællands lokalbane. 

Det har nemlig langt fra kørt på skinner for dem det sidste stykke tid, hvor borgerne i Hornbæk adskillige gange har gjort opmærksom på, at bommene ved særligt to af byens jernbaneoverskæringer er til gene og fare. 

Allerede i dag, onsdag, vil der blive lavet et ekstraordinært eftersyn ved bommene.

Benedikte Kiær, borgmester, Helsingør Kommune

Bommene er simpelthen ikke til at stole på. De går uregelmæssigt op og ned, når toget kommer kørende, ofte ikke i takt med hinanden. Det har skabt utryghed for borgerne, som føler, at de ikke er blevet hørt, når de har henvendt sig til Lokalbanen. 

Det ændrede sig, da TV 2 Lorry tog sagen op. Nedenfor kan du se indslaget, som for alvor fik politikerne op af stolene.

05:23 Luk video

Derfor indkaldte borgmester Benedikte Kiær til mødet i går, hvor der blev krævet svar og handling. 

- Det er så hamrende vigtigt, at sikkerheden er i top ved de overskæringer.  Så vi talte om de hændelser, som de selv har registreret og holdt dem sammen med de ting, som var kommet ind fra borgerne. Allerede i dag, onsdag, vil der blive lavet et ekstraordinært eftersyn ved bommene, siger hun til TV 2 Lorry. 

Læs også Banedanmark om tekniske fejl på bomme: "Det er ikke farligt"

Hvis der ved eftersynet bliver fundet fejl, vil Banedanmark rette dem med det samme. Hvis ikke, så vil de analysere det log-data de har fundet, for at finde frem til fejlen. 

- Og så vil vi blive informeret efterfølgende, så vi kan få en status over, hvad der skal ske fremadrettet, afslutter Benedikte Kiær. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik