Banedanmark om tekniske fejl på bomme: "Det er ikke farligt"

Borgerne i Hornbæk er utrygge ved jernbanebommene i byen. De er nemlig utilregnelige, når toget kommer. Banedanmark afviser nu, at det er farligt.

03:41

- Nogle gange går signalet ikke i gang. Ingen advarsler - man går eller kører over - og lige efter kommer toget. Andre gange bliver bommene nede, eller det er kun den ene bom, der går op og ned. 

Sådan fortæller Jakob Leslie fra Hornbæk om byens jernbanebomme, som er komplet utilregnelige ifølge ham.

Læs også Beboere advarer mod livsfarlig jernbane

Det gør borgerne utrygge, især fordi mange børn benytter sig af jernbaneoverskæringen.

- Den helt store bekymring er, når børn cykler til og fra skole, eller hvis en børnehave skal hen over jernbanen - og bommene så ikke virker, siger Jakob Leslie, som har optaget en video, der viser, at bommene opfører sig unormalt. 

Som jeg kan se på videoen, så er der helt styr på sikkerheden, og jeg er meget tryg ved situationen. 

Mads Thostrup, Sektionschef, Teknisk Drift, Banedanmark

Indtil nu i 2016 har der været 110 fejlmeldinger på Hornbækbanens 22 overskæringer. Men særligt på to af dem, har der været mange fejl. 

- Det er for mange, udtaler Mads Thostrup, som er sektionschef for Teknisk Drift hos Banedanmark. 

Han mener dog stadig ikke, at borgerne bør være utrygge. 

Læs også Pendlere skal betale 5000 kroner ekstra næste år

-  Vi overvåger hele tiden vores anlæg, vi overvåger fejlhistorikken og statistikken, og vi griber ind, hvis vi kan se, at der er noget, der er ved at løbe løbsk for os.

Mads Thostrup tilføjer, at hvis bommene ikke går ned, så får lokoføreren et signal om at stoppe toget, og går ud og ser, om han kan rette fejlen. Kan han ikke det, skal han passere jernbaneoverskæringen i skridtgang. 

Vi holder hele tiden øje med om det her udvikler sig, og så reparerer vi fejlene.

Mads Thostrup, Sektionschef, Teknisk Drift, Banedanmark

Desuden mener han, at Jakob Leslie i sin video gør det helt rigtige. 

- Som jeg kan se på videoen, så er der helt styr på sikkerheden, og jeg er meget tryg ved situationen. Borgerne har rapporteret de her fejl ind til både overvågningscentralen og politiet. Det er vi meget taknemmelige for. Vi holder hele tiden øje med om det her udvikler sig, og så reparerer vi fejlene. 

TV 2 Lorry holdt i morges åbent redaktionsmøde, hvor seere og brugere kunne deltage via Facebook. Historien her var en af dem, seerne foreslog. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik