Handicapvenlige Helsingør: Nyt kort hjælper kørestolsbrugere med ruten

Kørestols-, rollator- og barnevognsbrugere i Helsingør får med et nyt kort lettere ved at finde de bedste ruter rundt i byen uden hverken trapper eller brosten.

Et nyt initiativ kaldet "tilgængelighedskortet" i Helsingør Kommune skal hjælpe både borgere og besøgende i Helsingør med at finde de bedste ruter til kørestol, barnevogn og rollator.

Den gamle købstad på Sjællands nordøstpynt bærer præg af både historie og alder, og det betyder også, at byens centrum er fyldt med brosten og trappetrin.

quote Med kortet i hånden ved man altid, hvor man kan komme frem, og hvor man skal holde sig fra.

Marie Klintorp, fmd. Hjerneskadeforeningen Helsingør

Ingen af delene er som bekendt handicapvenlige underlag, og det har én af kommunens dialoggrupper nu påpeget og handlet på, skriver Helsingør Kommune på deres hjemmeside.

Fakta om dialoggruppen om tilgængelighed

Dialoggruppen om tilgængelighed består af respræsentanter fra både Danske Handicaporganisationer, Dansk Fodgængerforbund, Helsingør Kommunes Seniorråd og ansatte i Helsingør Kommunes Center for By, Land og Vand.

Inspiration fra Tenerife

Men idékvinden bag tilgængelighedskortet, som nu er blevet realiseret, hedder Marie Klintorp.

Som hustru til en kørestolsbruger kender har hun selv problematikken helt tæt på.

- På Tenerife, hvor min mand og jeg ofte kommer, findes netop et tilgængelighedskort, som vi altid bruger, når vi er på ferie. Så jeg tænkte det var oplagt at Helsingør – med de mange brostensbelagte gader – også havde sådan et kort.

- Med kortet i hånden ved man altid, hvor man kan komme frem, og hvor man skal holde sig fra. Hvis man tager en lille omvej, kan man faktisk komme over alt med en kørestol, siger Marie Klintorp i en pressemeddelelse.

Foruden at være hustru til en kørestolsbruger er hun også formand for Hjerneskadeforeningen i Helsingør og har derfor en plads i dialoggruppen.

Byrødder glade for forslag

I Helsingør Byråd er idéen blevet modtaget med åbne arme, og efter planen skal kortet både lægges på hoteller, campingpladser og museer i området.

quote Det er et rigtig godt initiativ, dialoggruppen er kommet med, som jeg er glad for, vi har kunne føre ud i livet.

Christian Holm Donatzky, fmd. By-, Plan- og Miljøudvalget, Helsingør Kommune

- Det er vigtigt, at vi hele tiden ser på, hvordan vi kan forbedre mulighederne for at alle kan færdes nemt og sikkert i Helsingør, siger Christian Holm Donatzky, som er formand for By-, Plan- og Miljøudvalget og fortsætter:

- Det er et rigtig godt initiativ, dialoggruppen er kommet med, som jeg er glad for, vi har kunne føre ud i livet.

Foruden de fysiske kort, skal tilgængelighedskortet også kunne findes digitalt på kommunens hjemmeside og fra Visit Nordsjællands hjemmeside i både dansk og engelsk version.

Kørestols-, rollator- og barnevognsbrugere i Helsingør får med et nyt kort lettere ved at finde de bedste ruter rundt i byen uden hverken trapper eller brosten

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere