Usædvanligt syn på akvarie under corona: Ikke set i 20 år

“Beboerne” i Øresundsakvariet har nydt godt af nedlukningen, der har givet dem tid til at stresse af.

Ikke alt er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Nogenlunde sådan fristes man til at udtrykke sig, når chef for Øresundsakvariet, Jens Peder Jeppesen, gør status på corona-nedlukningen, som for deres vedkommende først bliver ophævet onsdag.

- Vi har kunnet mærke det på flere af “beboerne”, at de har været mindre stressede, end de plejer. Blandt andet har vi haft succes med at yngle på vores sømrokker. Vi har aldrig kunnet få æg ud fra vores sømrokker i 20 år, men lige præcis da corona startede og måneden efter, der begyndte vores sømrokke-hunner at lægge æg. Det var meget mærkeligt, men det eneste, vi kan tænke på, det er, at de har haft mere fred og ro, end de plejer. Og omsorg fra dyrepasserne, fortæller han til TV 2 Lorry.

quote - Vi er helt oppe at køre, og vi glæder os i den grad til at møde publikum igen.

Jens Peder Jeppesen, chef for Øresundsakvariet

Glæder sig til genåbning

Mens havdyrene har haft mulighed for at genoplade deres batterier, så har nedlukningen haft store økonomiske konsekvenser for Øresundsakvariet, der holder til på Nordhavnen i Helsingør.

- Sådan rent økonomisk, så har vi tabt måske 800.000 kroner, og det er mange penge for Øresundsakvariet. Udover det så har vi måttet afskedige halvanden person, så det har haft store konsekvenser for os.

Derfor er der naturligvis stor glæde over, at genåbningen står for døren.

- Vi er helt oppe at køre, og vi glæder os i den grad til at møde publikum igen. Et publikums-akvarie kræver et publikum, som vi kan formidle til om det her fantastiske hav, vi har ude i Øresund. Så vi glæder os som små børn lige før juleaften.

Og de kommende gæster kan se frem til at få en på opleveren.

- Der venter nogle meget entusiastiske dyrepassere og formidlings-guider, som vil fortælle om, hvad der sker her, og så har vi nogle rigtig gode nyheder i form af nye blæksprutter og nye fisk osv. Vi glæder os rigtig, rigtig meget.