Høje smittetal presser Ishøj mod kanten af ny nedlukning - Nu indkalder borgmester til krisemøde

Politikerne i Ishøj Kommune skal onsdag mødes på et ekstraordinært byrådsmøde for at finde en løsning på situationen.

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp har valgt at indkalde til et ekstraordinært byrådsmøde, fordi kommunens smitttetal er på himmelfart.

Det korrigerede incidenstal, hvor man tager højde for antallet af testede borgere, er den seneste uge steget fra 141 til 190, og det vækker bekymring.

Ishøj Kommune er nemlig i overhængende fare for automatisk nedlukning af skoler, kulturinstitutioner, idrætslivet og de liberale erhverv, hvilket sker, hvis incidenstallet rammer 250.

- Der er en fare for det (at de lukker ned, red.). Når jeg har indkaldt til det her ekstraordinære byrådsmøde, hvilket i sig selv er usædvanligt, så er det fordi, vi vil have situationen stabiliseret så meget som muligt, siger Ole Bjørstorp til TV 2 Lorry.

Han peger på, at politikerne skal tage stilling til det kulturelle område, hvor de har mulighed for at lave en række justeringer. Det handler blandt om at tage et kig på, hvor store forsamlingerne må være.

quote For tre uger siden var vi nede på 86 (korrigeret incidenstal, red.). Det var der mange, der roste os for

Ole Bjørstorp, borgmester i Ishøj Kommune

Svært at holde smitten helt væk

Ifølge Ishøjs borgmester så har smittestigningen ikke nødvendigvis noget med Ishøj i sig selv at gøre. Han ser genåbningen af hele samfundet som en mulig forklaring.

- For tre uger siden var vi nede på 86 (korrigeret incidenstal, red.). Det var der mange, der roste os for. Nu er vi oppe på 190, og det viser bare, at der hele tiden er åbent for smitte rundt omkring.

- Det er jo ikke et lukket samfund, og man kan gå på restaurant mange andre steder og tage smitte med sig hjem. Vi må erkende, at der er en fare i sådan en situation, som vi skal tage højde for, så vi får en mere stabil situation, siger Ole Bjørstorp.

Han opfordrer alle borgere i Ishøj til at lade sig teste i den kommende tid.

- Det lyder måske helt banalt, men vi skal teste hele tiden og mere og mere for at holde smittetallet nede.

Ishøj Kommune kan også vælge at lukke forretninger og serveringssteder i forsøget på at komme smittestigningen til livs.