Ikke mere Pusher Street: Hashsalget tager til på Nørrebro

Kun få dage efter at christianitterne selv rev hashboderne ned i Pusher Street, breder hashhandlen sig nu uden for Christianias grænser.

Flere områder på Christianshavn oplever et øget hashsalg, men også på Nørrebro, er den ulovlige gadehandel blusset markant op.

En del af det hashsalg, Christianitterne har kæmpet for at komme af med, har nu spredt sig til Nørrebro.

I Nørrebroparken har beboere da også bemærket, at salget af hash er taget til, fortæller formanden for Nørrebros Lokaludvalg.

 - Det, som vi hører, er, at der gennem hele weekenden har været kø ved de udsalgssteder, der på Nørrebro. Så allerede nu kan man se, at der er en stor stigning, siger Mogens Petersen til TV 2 Lorry.

 

Ren markedsøkonomi

I skjul af buskadser og en legeplads har op mod 15 pushere solgt hash. 

 - Køberne er der jo, hvis man lukker tre supermarkeder på Nørrebrogade, så vil det fjerde jo få alle kunderne. Det er ren markedsøkonomi - sådan kommer det også til at ske her, siger Mogens Petersen.

Han frygter, at pusherne fra Christiania vil sælge deres hash på steder, hvor Nørrebro-pusherne i forvejen huserer, og formanden er bekymret for, at det skal udvikle sig til en banderivalisering mellem flere grupper.

 - Hvis det går ligesom sidst i 2004 kan det udløse bandekonflikter - der så vi et øget salg af hash og flere skyderier, fordi der blev et større marked at kæmpe om. Vi forudser, at det samme kommer til at ske. 

Formanden for Nørrebros Lokaludvalg Mogen Petersen frygter blandt andet, at det øgede hashsalg vil føre til mere vold og bandekriminalitet på Nørrebro.

 

Christianshavn også ramt

Fredag i sidste uge ryddede Christianitterne hashboderne i Pusher Street, i den forbindelse var meldingen fra både politi og overborgmester Frank Jensen den samme: Christianias hashhandel må ikke sprede sig til resten af København. 

Men på Nørrebro, ser det nu ud som om, at den allerede er godt i gang. Det er ikke kun på Nørrebro, problemet er, det samme er sket på Christianshavn i gaderne rundt om Christiania.

Her bliver blandt andet elever fra Christianshavns Skole og Gymnasium nu stoppet af pushere, der vil sælge hash. Også folk på vej til og fra metroen på Christianshavns Torv bliver tilbudt hash. 

 - De oplever, at hashhandlen har spredt sig til gaderne. Ligegyldigt, hvor man går, så kan man komme ud for, at der foregår noget, siger Julius Lund, der er formand for foreningen Christianias Naboer.

På torsdag skal overborgmester Frank Jensen til møde med Justitsminister Søren Pind og Københavns Politi for at diskutere, hvordan de kan stoppe spredningen af den organiserede hashkriminalitet. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere