Christianit: Pusherne vil blæse på resten af Christiania

Hashgaden har i den seneste tid været mere rå, og pusherne var begyndt at camouflere sig bag net og masker.

01:05

Politiskyderiet på Pusher Street sent onsdag aften var kulminationen på en gradvis forråelse af miljøet omkring den berømte hashgade.

Det fortæller Hulda Mader, som er sekretær ved Fonden Fristaden Christiania og leder kontaktgruppemøderne på Christiania.

Derfor var alle christianitterne, som var til stede på Christianias fællesmøde torsdag aften, også enige om, at skyderiet kalder på handling. 

Læs også Historisk rydning af Pusher Street er i gang

- Vi har meget få leveregler. En af dem er ingen våben og ingen vold. Skyderiet her var simpelthen dråben, siger Hulda Mader.

- Der var alt for mange boder og alt for mange pushere udefra, som vi ikke kendte. De var maskerede og ville blæse på resten af Christiania.

Hulda Mader, Christiania. 

Igennem længere tid har christianitterne haft følelsen af, at hashsalget var begyndt at udvikle sig i en forkert retning.

- Der var alt for mange boder og alt for mange pushere udefra, som vi ikke kendte. De var maskerede og ville blæse på resten af Christiania, siger hun. 

Læs også Formodet gerningsmand død: Politiklagemyndighed mangler overblik

- Førhen sad folk i deres boder uden camouflagenet og masker. Vi ville gerne have, at det var åbenlyst, så vi kunne holde øje med, hvad der foregik.

Fredag morgen er beboerne på Christiania begyndt at rive salgsboderne på Pusher Street ned. 

01:05 Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik