Nu bliver Danmarks første mesterskab i issvømning afholdt

Mere end 100 personer har allerede tilmeldt sig danmarkshistoriens første DM i issvømning, som finder sted midt i januar i Gilleleje.

Hvis du er en af dem, som elsker det kolde gys, og har du tilmed gode evner i vandet, så er denne nyhed nok lige noget for dig. 

For første gang i historien afholdes der nemlig Danmarksmesterskaber i issvømning i 2020. 

Konkurrencen løber af stablen i Gilleleje den 18. og 19. januar som en del af Gillelejes vinterbaderfestival.

Her skal deltagerne svømme i Gilleleje Havn, som lægger koldt vand og havnebassin til eventet. 

- Sidste gang var vi omkring 100 danskere, som skulle til VM i issvømning i Finland, og lige om lidt skal vi til Slovenien. Og så er det ærgerligt, der ikke er noget herhjemme. Derfor snakkede vi med Nordkystens Livredningstjeneste og svømmeklubber rundt omkring, og nu har over 100 personer meldt sig til, siger Søren Jakobsen, medlem af stævnsledelsen for DM i issvømning.

Op til én kilometer i isvand

Personer, som er interesseret i at deltage i danmarkshistoriens første DM i issvømning, kan melde sig til distancer fra 25 meter og til 1.000 meter, og man kan også melde sig til flere konkurrencer.

Der vil både blive afholdt en stafet, bryst og fri-konkurrencer i de forskellige distancer. 

Alle, som skal svømme de lange distancer, skal have et bevis på, at de har erfaring med at svømme i koldt vand over længere tid. Desuden skal man have en hjælper med, som kan følge med fra kajen.

- Vi har helt styr på sikkerheden. Vi har en læge tilstede, livreddere på kajen og vi følger de generelle regler for denne type begivenhed. Det bliver lige som i en svømmehal, bare udenfor, siger Søren Jakobsen.

 
 
Foto: Søren Jakobsen

Øget puls kan give udfordringer

Foruden konkurrencer i vandet vil der også være masser af hygge og festivalstemning på molerne i form af saunaer, vildmarksbade og andre spændende aktiviteter.

De besøgende kan blandt andet høre foredrag, gå vandreture og få fortalt om historien i Gilleleje.

Deltagerne kan derimod se frem til at svømme i fire til seks graders vand, hvilket ifølge arrangøren er lidt varmere end sidste år. Allerede nu over 30 internationale konkurrencesvømmere tilmeldt. 

- Den helt store forskel på indendørs svømning og issvømning er selvfølgelig vandtemperaturen. Når vandet er koldt, ryger kroppen op i alarmberedskab, og pulsen stiger. Hvis man samtidig skal toppræstere, tvinges man til at tænke over sin hastighed, så pulsen ikke stiger for hurtigt, fortæller Søren Jakobsen og fortsætter:

- Hvis man laver et arrangement i januar, kan det kun gavne Gilleleje som by. Og hvis vi kan give Gribskov og Nordkysten et tiltrækningsplaster med DM i issvømning, så vil det glæde os meget.

Vinterbaderfestivalen bliver afviklet i et samarbejde med Gilleleje Vintersvømmere, Tisvildeleje Vinterbadere og Nordkystens Livredningstjeneste, Gribskov Kommune og GRK. 

Man kan læse mere om programmet og tilmelde sig DM i issvømning senest den 2. januar 2020 her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere