København får sit første sportsgymnasium

Det nye sportsgymnasium kombinerer elitehåndbold og -basket med uddannelse og bolig i én løsning.

Godt nyt til unge, der er gerne vil satse på en håndbold- eller basketballkarriere, samtidig med, at de får sig en studentereksamen. 

Københavns åbne Gymnasium i Valby og Vesterbroklubben Ajax København håndbold er gået sammen om Københavns første sportsgymnasium: Ajax Københavns Sportsgymnasium. 

- Vi kan se, at der er et rigtig stort behov i København og omegn for at have et sted, hvor unge både kan dyrke deres talent inden for sport og samtidig få en studentereksamen, så de har et perspektiv bagefter, når sportslivet er færdigt, siger Anne-Birgitte Rasmussen, rektor på Københavns åbne Gymnasium og kommende rektor på Ajax Københavns Sportsgymnasium, til TV 2 Lorry. 

Fra næste skoleår vil de tilbyde en elite håndboldlinje og basketballlinje med ungdomsuddannelsesforløb og bolig i én samlet løsning. 

 
 

- Vi sørger for, at der er en bolig, hvor der er mad. Vi sørger for, der er voksne, der bor sammen med dem, vi sørger for der er hjælp - både på skoledelen, men også organiseringen af skoledelingen, og så sørger vi for et fantastisk træningsmiljø, siger Mogens Weis, sportschef, Ajax København og kommende leder af håndboldlinjen på Ajax Københavns Sportsgymnasium til TV 2 Lorry. 

På trænerfronten har de blandt andet tilknyttet landstrænere, talenttrænere og tidligere landsholdsspillere på både håndboldlinjen og basketlinjen. 

Hvis man vil høre mere, er der åbent hus den 9. og 11. januar 2020. 

Kort nyt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

folkeskole

Skandaleombrust folkeskole bliver delt i to efter faldende trivsel

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere