Grusgrav truer spiselige Michelin-blomster: "Vil ødelægge vores livsværk"

Naboer og museum kæmper hårdt for at undgå en grusgrav som deres nabo. Derfor inviterer de politikere på besøg for at se deres smukke hjem, som de ikke vil have ødelagt af grus og støv.

Rudolph Tegners Museum i Dronningmølle ligger i et stykke meget smuk natur med et landskab, som går mange tusind år tilbage i tiden.

Men inden længe kan museet og naturområdet "Ruslands Bakker" få en grusgrav som nabo, der med støv og larm kan spolere skønheden.

quote Så vil vores livsværk være færdigt og slut.

Sigrid Christensen, gartner

Region Hovedstaden skal nemlig finde plads til en ny grusgrav, der kan levere grus nok til byggerier i vores område, der buldrer af sted i øjeblikket. Og her er en grund ved siden af museet en mulighed.

Men naboerne i området protesterer. Nogen af dem er Sigrid Christensen og hendes mand Chris Elbo. Sammen dyrker de blomster, som man kan spise, som de sælger til restauranter. 

- Så vil det være sådan, at alle vores blomster bliver indhyllet i grus og sand. Og så tror jeg ikke, at Michelin-restauranterne længere har lyst til at købe dem. Så vil vores livsværk være færdigt og slut, siger Sigrid Christensen. 

Sigrid Christensen tror ikke, at Michelin-restauranterne vil købe hendes blomster, hvis de er indhyllet i støv.
Sigrid Christensen tror ikke, at Michelin-restauranterne vil købe hendes blomster, hvis de er indhyllet i støv.
Foto: TV 2 Lorry

- Det vil være en katastrofe for vores lille gartneri, supplerer hendes mand, Chris Elbo.

Viser politikerne skønheden

Også hos museet er der bekymring.

Luise Gomard, der er direktør for Rudolph Tegner Museet, frygter, at den kolossale grusgrav kommer, og at den vil trække støj og støv med sig. 

Byggeriet i Lorryland buldrer afsted - så Region Hovedstaden er gået på jagt efter plads til nye grusgrave. Radaren er bl.a. sat i retning mod det naturskønne Dronningmølle i Nordsjælland - nærmere bestemt en grund lige op ad Tegners Museum.

Hun har tidligere sammenlignet det med at bygge en motorvej direkte op ad et museum. 

Tirsdag har hun inviteret to Venstre-politikere til museet. Tidligere har der også været et par Socialdemokrater på besøg.

Hun vil have, at politikerne skal mærke, opleve og lytte sig til, hvad det er for et unikt sted - og dermed droppe stedet som lokation for grusgraven.

- Det er vigtigt, at politikerne kommer herud og kigger…i stedet for bare at  kigge på et kort. Jeg håber, at det lægger kimen til, at de næste gang, de mødes, siger: ”Prøv at høre her, det her område tager vi ud af interesseplanen", siger Luise Gomard. 

Politikere sætter foden ned

​Politikerne traver videre gennem landskabet - og måske der er håb om, at grusgraven ikke bliver til virkelighed lige her.

- Jeg synes ikke, at der skal ligge en grusgrav i det her naturskønne område. Det skal vi hurtigst muligt have sat en stopper for, så det på sigt ikke bliver muligt, siger Martin Geertsen, der sidder i Region Hovedstaden for Venstre. 

Martin Geertsen, Venstre, besøgte tirsdag museet for at se skønheden med sine egne øjne.
Martin Geertsen, Venstre, besøgte tirsdag museet for at se skønheden med sine egne øjne.
Foto: TV 2 Lorry

Hans kollega er enig.

- Jeg synes, at det ville være rigtig synd, hvis vi ikke kan bevare det her naturområde, som er enestående. Vi har gået en tur i det, og det ser helt fantastisk ud, siger Randi Mondorf, der også sidder i Region Hovedstaden for Venstre.

Tilbage i haven med de spiselige blomster skal dagens høst sendes afsted ind til restauranter, som sætter pris på smagen og farverne. Og det skal være uden støv og grus. 


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Natur

Flamingo2

playKaos i Berlin Zoo: Nu skal masse-vaccinationer forhindre samme scenarie i København

60_percent

playFugleinfluenza tvinger Johannes høns under tag: "Ikke den rigtige beslutning"

20161227-141401-A-3558x1998ma

Sværm af stjerneskud vil lyse himlen op natten til fredag

hryhrh (2)

Fænomen fik Sussie til at spærre øjnene op: "Det er som om, foråret er kommet for tidligt"


Gribskov


Forsiden lige nu

Se flere