Roskilde får "Danmarks bedste mountainbikepark"

Den nye mountainbikepark ved Lynghøjsøerne nær Svogerslev bliver til Danmarks bedste af slagsen, lyder det fra klubben bag projektet.

Nyt sportsområde ved Svogerslev grusgrav

En gammel grusgrav ved Svogerslev uden for Roskilde får nyt liv.

Inden længe står en spritny mountainbikepark klar i området ved Lynghøjsøerne med skrappe nedkørsler, krævende udfordringer og et langt, sammenhængende spor.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Folkene bag projektet er ikke i tvivl: Den nye legeplads for mountainbikeentutiaster bliver den bedste af sin slags i hele Danmark. 

- Vi anlægger nogle gode nedkørsler, som man ikke kan finde nogle andre steder i Danmark overhovedet med en hel unik udformning og med nogle udfordringer, man ikke støder på andre steder, siger Jacob Wiberg fra Roskilde Mountainbike Klub, der er projektleder på bikeparken. 

- Der ligger en masse fede spor på hele Sjælland, men ingen af dem har en udformning som det her, hvor man kan repetere en nedkørsel og træne sin teknik.

Projektlederen forklarer, at parken får et anlæg, hvor mountainbikeren starter helt oppe på toppen af en stejl bakke, hvor der kan vælges nedkørselsspor efter sværhedsgrad. Systemet bliver, som man kender det fra skipister, hvor grønne og blå spor er lettere, mens det røde og det sorte spor er de mest udfordrende.

quote Vi anlægger nogle gode nedkørsler, som man ikke kan finde nogle andre steder i Danmark overhovedet.

Projektleder Jacob Wiberg

Helt unikt sted

Området ved Lynghøjsøerne er endnu ikke fredet. Derfor kan sporbyggerne bruge maskiner og andre tunge redskaber til at anlægge bikeparken. Det er en sjældenhed, for normalt går mountainbikespor gennem fredede, grønne områder.

- Vi har med dette område fået os et helt unikt sted, hvor vi virkelig kan komme til at udfolde os. Det er et kæmpestort område med enormt mange muligheder, som vi normalt ikke kan finde nogle andre steder, siger Jacob Wiberg.

Projektet mangler dog fortsat en halv million kroner for at kunne blive færdigbygget. Jacob Wiberg oplyser dog, at han er optimistisk i forhold til at få skrabet pengene sammen fra fonde inden længe.

Roskilde Mountainbike Klub håber, at mountainbikeparken kan indvies til sommer. 

Mountainbikesporten er en af de hurtigst voksende i Danmark. Ifølge tal fra Naturstyrelsen er antallet af mountainbikere i de danske skove steget med 15-20 procent hvert eneste år siden 2013

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

kano i roskilde fjord

playNationalpark gentager succes: Nu kan du igen låne kanoer til sejltur på fjorden

fiskeørn

Fugle-tragedie i Gribskov: Ynglende ørn forsvundet

Roskilde Folkepark

Årsagen er fundet: Derfor er søerne i Folkeparken mælkede og blågrønne

imerco(3)

playHer er æggene ikke på køl: - Det er helt unødvendigt

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere