Kommune mangler stemmetællere – så meget kan du tjene

Greve Kommune søger 55 stemmetællere til folketingsvalget på onsdag. Udover at give demokratiet en hjælpende hånd er der også ekstra lommepenge at tjene.

Greve Kommune søger stemmetællere til folketingsvalget. Foto: Nikolai Linares / Ritzau Scanpix

Når man først har sat sit kryds ud fra sin udvalgte kandidat eller parti til folketingsvalget, så skal den lange stemmeseddel foldes sammen og afleveres i stemmeboksen. 

Her står frivillige klar til at registrere din stemme, men faktisk er der ikke nok, der har tilmeldt sig til at registrere stemmerne i Greve Kommune.

I et opslag på Facebook skriver kommunen, at de mangler 55 stemmetællere til på onsdag den 5. juni, hvor folketingsvalget afholdes. 

Ekstra lommepenge

Udover at give demokratiet en hjælpende hånd er der også mulighed for at tjene ekstra lommepenge.

Ifølge kommunen kan man som stemmetæller tjene 850 kroner på valgaftenen, som finder sted på Greves skoler.

For at blive stemmetæller i Greve kræver det blot, at man bor i kommunen, er myndig, forstår dansk og kan finde ud af at tælle ordentligt. 

Der er først til mølle-princip, og hvis du bliver valgt ud, får du besked senest tirsdag klokken 14.00. Interesserede borgere kan tilmelde sig på dette link

Ved den seneste folketingsvalg i 2015 var der ifølge Danmarks Statistik lidt over 50.000 stemmeberettigede borgere i Greve Kommune. Cirka 88 procent af dem valgte at stemme.

Dansk Folkeparti fik dengang flest stemmer i Greve efterfulgt Venstre og Socialdemokratiet.

 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik