Endnu en kommune ramt af valg-koks

I Ballerup Kommune kan brevstemmende vælgere være blevet fejlinformeret, da de ville stemme personligt til folketingsvalget. Kommunen opfordrer derfor til, at man stemmer om.

Mandag kunne TV 2 Lorry berette, at Roskilde Kommune kan have givet forkerte oplysninger til brevstemmende vælgere til folketingsvalget.

Enkelte steder havde borgere angiveligt fået at vide, at de ikke kunne stemme personligt, hvilket er lodret forkert.

Nu viser det sig, at det ikke kun er Roskilde Kommunes vælgere, der har fået forkerte informationer.

quote Med det samme vi blev gjort opmærksomme på det, skrev vi en nyhed på vores hjemmeside og vores Facebook-profil, så fejlen når så mange borgere som muligt.

Eik Møller, kommunaldirektør i Ballerup Kommune. 

Vælgere, der har brevstemt i Ballerup Kommune, kan nemlig fortælle, at de også har modtaget beskeden om, at de heller ikke kunne stemme personligt til det forestående folketingsvalg, som de ellers gerne ville.

- Jeg skulle op og brevstemme i onsdags på Ballerup Bibliotek. Jeg tænkte, jeg ville slå to fluer med et smæk og så få klaret både EP-valget og folketingsvalget på samme tid. Her får jeg så at vide, at jeg ikke kunne stemme personligt, men kun på listen. Så det troede jeg så på og satte mit kryds ved listen, siger Ayoe Lotus Løvenaa.

Ifølge Ballerup Kommune er det første gang, de hører om det.

- Vi er kun blevet opmærksomme på problemet gennem jeres henvendelse og de opmærksomme borgere. Men med det samme vi blev gjort opmærksomme på det, skrev vi en nyhed på vores hjemmeside og vores Facebook-profil, så fejlen når så mange borgere som muligt, siger Eik Møller, kommunaldirektør i Ballerup Kommune. 

quote Jeg synes, det er kritisabelt, at man ikke formår at give de rette informationer om noget så vigtigt som et folketingsvalg.

Ayoe Lotus Løvenaa, borger I Ballerup.

I nyheden står der blandt andet, at man skal huske, at man altid kan brevstemme om, hvis man vil. 

Menneskelig fejl

Eik Møller mener, at der er tale om en menneskelig fejl, som de vil forsøge at lære af.

- Jeg tænker, at hvor der er mennesker, der skal håndtere mange informationer og med to valg, så kan der ske fejl. Når vi opdager fejlene, skriver vi det straks i vores interne kommunikation, på den måde sikrer vi, at dem, der varetager valghandlinger, får besked, så de får vejledt borgerne rigtigt. Det er sådan vi lærer af det, og måden vi bedst griber det an på.

Potentielt mange kan være fejlinformeret

Ayoe Lotus Løvenaa fortæller, at hun nu har tænkt sig at tage op på kommunen og bede om at stemme om. Hun ærgrer sig dog over, at hun – og potentielt mange andre – er blevet fejlinformeret.

- Jeg synes, det er kritisabelt, at man ikke formår at give de rette informationer om noget så vigtigt som et folketingsvalg, siger hun.

Ayoe Lotus Løvenaa og alle andre, der har brevstemt, har fortsat mulighed for at stemme om. 

NÅR MAN STEMMER VIA BREV

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere