Kommune i valg-bommert: Nu må borgere stemme om

Borgerservice i Roskilde kan have givet brevstemmende vælgere til folketingsvalget forkerte oplysninger. Derfor kan borgere nu få lov at stemme om.

Har man allerede brevstemt til folketingsvalget i Roskilde Kommune, har man nu mulighed for at stemme om.

quote Vi har kunne se på de sociale medier, at enkelte borgere siger, at de har fået forkerte oplysninger om, at man ikke kan brevstemme personligt.

Henning Strange, der er juridisk chefkonsulent i Roskilde Kommune

Roskilde Kommune oplyser således, at de er blevet gjort opmærksomme på, at borgerservice enkelte steder skal have givet borgere forkerte oplysninger om muligheder for at brevstemme personligt til det forestående folketingsvalg.

I en besked til borgerne på deres hjemmeside skriver kommunen, at borgere kan have fået oplyst, at de ikke kunne stemme personligt via brevstemmerne.

Det vil i så fald være forkerte oplysninger, og derfor tilbyder de nu, at man kan stemme om.

- Vi har kunne se på de sociale medier, at enkelte borgere siger, at de har fået forkerte oplysninger om, at man ikke kan brevstemme personligt, siger Henning Strange, der er juridisk chefkonsulent i Roskilde Kommune.

- Vi kan hverken be- eller afkræfte det, men for at eliminere enhver form for tvivl vi vil gerne gøre opmærksom på, at hvis man skulle have fået denne forkerte oplysning, så kan man altså godt stemme om, siger han.

Når man stemmer via brev

En beklagelig fejl

Henning Strange forklarer, at kommunen endnu ikke har fået nogen konkrete henvendelser om misinformation på Borgerservice, men at en datter til en ældre dame har klaget over, at hendes mor, der skulle brevstemme fra hjemmet, blev informeret om, at hun ikke kunne stemme personligt og kun på partierne.

Beskeden har borgeren slået op på folketingskandidaten Lars-Christian Brasks (V) Facebook-side. Brask har siden kontaktet kommunen for at gøre opmærksom på fejlen.

En borger har oplyst folketingskandidaten Lars-Christian Brask om mulig misinformation.
En borger har oplyst folketingskandidaten Lars-Christian Brask om mulig misinformation.
Foto: Screendump / Facebook

- Hvis det er sket, så er der tale om en beklagelig personlig fejl hos en medarbejder. Alle medarbejdere er blevet instrueret i, at selvom der ikke er kommet kandidatlister, kan man godt stemme personligt, siger Henning Strange og forklarer, at den pågældende dame vil få besøg og blive tilbudt at brevstemme på ny.

Forvirringen kan muligvis forklares med, at de endelige kandidatlister endnu ikke er udkommet. Det gør de først på tirsdag. Derfor optræder de enkelte kandidater ikke på den liste, brevstemmende vælgere indtil videre har haft i hånden.

- Hvis man brevstemmer, inden den endelige kandidatliste er kommet, så kan man godt stemme personligt, så længe man kender kandidatens navn og parti, siger Henning Strange.

Selv hvis man ikke har fået forkerte oplysning, kan man stadig stemme om. Det vil til enhver tid være den senest afgivne stemme, der tæller.

Der kan dog ikke brevstemmes på valgdagen og i dagene op til.  

Hvis man derfor ønsker at ændre sin brevstemme, så skal det ske ved en ny brevstemme senest den 1. juni.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere