Politisk støtte til støjplagede beboere: ''Man kan ikke være det bekendt''

Furesø Kommune får nu opbakning fra både Venstre og De Radikale i kampen om at bekæmpe støj fra motorvejen.

- Det her det er en topprioritet for os. Man kan ikke være bekendt at udvide motorvejene, hvis ikke man tager sig af støjproblemerne også.

Sådan lyder det fra Martin Lidegaard, politisk ordfører hos Radikale Venstre, til TV 2 Lorry.

Både Venstre og De Radikale støtter Furesø Kommune med krav til regeringen om at få tildelt konkrete midler til støjafskærmning ved Fiskebækbroen i Farum.

I regeringens forslag til en ny infrastrukturplan er der afsat tre milliarder kroner til støjbekæmpelse. Men i planen står der, at fokus vil være på de steder motorvejene udvides.

- Det, vi satser på nu, er at Radikale Venstre og Venstre lokalt og nationalt kan stå sammen om, at man ikke udvider Hillerødmotorvejen, med mindre der også bliver gjort noget ved støjproblemerne her, siger Martin Lidegaard.

Politisk ordfører i Venstre, Sophie Løhde, står sammen med Radikale om kravet til konkrete midler til Furesø:

- En af Venstres prioriteter og krav i forhandlingerne, er at der skal være prioriterede midler til støjafskærmning langs motorvejen i Hillerød gennem Furesø Kommune. Ikke engang om 5-10 år, men nu, siger hun til TV 2 Lorry.

Forhandlinger i gang

En udvidelse af Hillerødmotorvejen vil betyde, at der kommer omkring 30.000 flere biler om dagen på motorvejen og gennem Furesø.

Ifølge Socialdemokratiets transportordfører, Thomas Jensen, står støjproblemerne højt på regeringens prioriteringsliste, men fremtiden afhænger af forhandlingerne.

- Hvor vi starter, og hvad vi prioriterer, er op til forhandlinger mellem partierne. Jeg ser frem til at partierne også siger det højt i forhandlingslokalet, så vi kan komme til at lave noget konkret handling på det. Men ingen garanti herfra. Det foregår i forhandlingslokalet, siger han til TV 2 Lorry

Den færdige infrastrukturplan forventes at være færdig til sommer

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20120219-170141-5-1920x1280we

Borger ønsker S-tog til Fredensborg - nu lytter politikerne

Kronprinsesse Marys Bro

playUdskældt bro-betaling skal genforhandles på Christiansborg - stor glæde hos lokalpolitikere

Østbanen

Togbaner kræver millioner for at overleve - så slidte, at sæder pilles ud

40_percent

playKom med på tur i den selvkørende bus på DTU

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere