Kræver svar om hospitals-uro

Regionspolitikere fra S, K og V stiller byge af spørgsmål om situationen på hospitalet i Frederikssund.

En stribe regionspolitikere er frustrerede og kræver svar i kølvandet på en omstrukturering på Nordsjællands Hospital, hvor personaleressourcer dirigeres fra akutklinikken i Frederikssund til akutmodtagelsen i Hillerød. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Venstre beder om en redegørelse for situationen på akutafdelingerne på Hillerød og Frederikssund samt baggrunden for lukningen i Frederikssund og samlingen af kompetencer i Hillerød. Vi vil også høre, om det er korrekt, at ændringerne har medført opsigelser, og hvad der gøres for at sikre den nødvendige dækning, så borgerne kan have tillid til, at de kan blive hjulpet, når de henvender sig i Hillerød og Frederikssund, siger Anne Ehrenreich, Venstre, der håber på hurtige svar fra regionens administration. 

- Situationen er akut, da der er pres på akutmodtagelsen i Hillerød. Hvis ikke vi får hurtigt svar på vores spørgsmål, så er det noget, vi må diskutere under budgetforhandlingerne, som indledes i uge 33, siger hun.

Regionsrådsmedlem Per Tærsbøl, Konservative, vil høre, hvilke konsekvenser omlægningen får for patienter, pårørende og personale.

- Hvordan kan man administrativt vælge at reducere servicen for borgerne så markant, som man har gjort ved den reducerede åbningstid på akutklinikken i Frederikssund, uden at dette har været politisk behandlet, spørger han.

At beslutningen om omlægningen tilsyneladende ikke har været behandlet i hospitalets MED-udvalg, undrer både Per Tærsbøl og Per Seerup Knudsen, Socialdemokratiet, der bor i Frederikssund. 

- Hvordan har det været sikret, at personalet og de forhandlingsberettigede organisationer inddrages ved ændringer, der har betydning for medarbejdernes beskæftigelse? Og om den anvendte procedure giver anledning til overvejelser om ændringer i fremtiden, siger sidstnævnte. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20200122-103312-A-1920x1281we

Hvem tør gå først? Partier bag forslag om at droppe valgplakater i København

20190704-114409-5-1920x1338we

Politikere vil have lattergas på forbudsliste

Trafikstøj(1)

playTransportordførere svarer igen på kras kritik fra borgmester i støjplaget kommune

Lars Løkke Rasmussen

playMan skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere