Kræver svar om hospitals-uro

Regionspolitikere fra S, K og V stiller byge af spørgsmål om situationen på hospitalet i Frederikssund.

Foto: Nikolai Linares - Scanpix

En stribe regionspolitikere er frustrerede og kræver svar i kølvandet på en omstrukturering på Nordsjællands Hospital, hvor personaleressourcer dirigeres fra akutklinikken i Frederikssund til akutmodtagelsen i Hillerød. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Venstre beder om en redegørelse for situationen på akutafdelingerne på Hillerød og Frederikssund samt baggrunden for lukningen i Frederikssund og samlingen af kompetencer i Hillerød. Vi vil også høre, om det er korrekt, at ændringerne har medført opsigelser, og hvad der gøres for at sikre den nødvendige dækning, så borgerne kan have tillid til, at de kan blive hjulpet, når de henvender sig i Hillerød og Frederikssund, siger Anne Ehrenreich, Venstre, der håber på hurtige svar fra regionens administration. 

Læs også Sygeplejersker nægtede at arbejde to steder og sagde op

- Situationen er akut, da der er pres på akutmodtagelsen i Hillerød. Hvis ikke vi får hurtigt svar på vores spørgsmål, så er det noget, vi må diskutere under budgetforhandlingerne, som indledes i uge 33, siger hun.

Regionsrådsmedlem Per Tærsbøl, Konservative, vil høre, hvilke konsekvenser omlægningen får for patienter, pårørende og personale.

- Hvordan kan man administrativt vælge at reducere servicen for borgerne så markant, som man har gjort ved den reducerede åbningstid på akutklinikken i Frederikssund, uden at dette har været politisk behandlet, spørger han.

Læs også Supersygehus i Hillerød er forsinket

At beslutningen om omlægningen tilsyneladende ikke har været behandlet i hospitalets MED-udvalg, undrer både Per Tærsbøl og Per Seerup Knudsen, Socialdemokratiet, der bor i Frederikssund. 

- Hvordan har det været sikret, at personalet og de forhandlingsberettigede organisationer inddrages ved ændringer, der har betydning for medarbejdernes beskæftigelse? Og om den anvendte procedure giver anledning til overvejelser om ændringer i fremtiden, siger sidstnævnte. 

Læs også Hospital overså brækket ryg og tvang patient på benene

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik