Sygeplejersker nægtede at arbejde to steder og sagde op

Nordsjællands Hospitals sygeplejersker fandt sig ikke i, at skulle arbejde både i Frederikssund og Hillerød.

Et forsøg på at få besat ledige sygeplejerskestillinger på akutmodtagelsen på Nordsjællands Hospital i Hillerød er mislykkedes.

quote Personalet føler sig trådt på og har mistet gnisten.

Anonym sygeplejerske

Man forsøgte at lukke for indlæggelser på akutklinikken i Frederikssund om aftenen og i weekenden og derved pålægge sygeplejerskerne vagter i Hillerød, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Sygeplejerskerne kunne forvente en opsigelse, hvis de ikke accepterede at flytte.

Cirka syv sygeplejerske-stillinger skulle flyttes til Hillerød, men siden de pågældende medarbejdere er blevet varslet, at de nu skulle arbejde både i Frederikssund og Hillerød, har kun én sygeplejerske accepteret flytningen. Én er gået på barsel og hele seks medarbejdere har valgt at sige op.

En af de berørte sygeplejersker skriver på sin Facebook-side, at personalet har fået at vide, at hvis ikke de ville acceptere flytningen kunne man forvente en opsigelse. 

- Personalet føler sig trådt på og har mistet gnisten, og direktionens beslutning betyder, at begge akutmodtagelser er på vej ned, siger sygeplejersken, der gerne vil være anonym, til Frederiksborg Amts Avis. Avisen er bekendt med hendes navn.

Ledende oversygeplejerske på akutafdelingen på Nordsjællands Hospital, Britt Holmgaard, der også leder akutklinikken på Frederikssund, fortæller, at man har varslet, at sygeplejersker på Frederikssund-akutklinikken fremover skal tage weekendvagter i Hillerød, således at alle medarbejdere uanset matrikel tager del i disse vagter.

- Vi har også i varslingsperioden spurgt sygeplejerskerne i Frederikssund, om de vil tage til Hillerød og hjælpe til, hvilket langt de fleste har sagt nej til, siger hun til Frederiksborg Amts Avis. 

TV 2 Lorry har tidligere omtalt kritikken af akutmodtagelsen på Nordsjællands Hospital. Se med her:

Nordsjællands Hospitals akutafdeling er lagt ned - af for mange patienter til for få ansatte, lyder det fra sygeplejerskerne

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

20170831-133307-L-1920x1278we

Se kortet: Her er der igen rent vand i hanen til over 52.000 borgere

ipiccy_image

playKan hjemmearbejdet mærkes i skuldre og led? Her er fire øvelser fra fysioterapeuten

20200413-165258-A-1920x1281we

Udskudte operationer i hovedstaden skal afvikles inden sommer

20171010-125558-L-1920x1281we

Forureningskilde fundet på Frederiksberg - nu ledes der efter endnu en

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere