Sygeplejersker nægtede at arbejde to steder og sagde op

Nordsjællands Hospitals sygeplejersker fandt sig ikke i, at skulle arbejde både i Frederikssund og Hillerød.

ARKIVFOTO Foto: Christian Als / Scanpix

Et forsøg på at få besat ledige sygeplejerskestillinger på akutmodtagelsen på Nordsjællands Hospital i Hillerød er mislykkedes.

Personalet føler sig trådt på og har mistet gnisten.

Anonym sygeplejerske

Man forsøgte at lukke for indlæggelser på akutklinikken i Frederikssund om aftenen og i weekenden og derved pålægge sygeplejerskerne vagter i Hillerød, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Sygeplejerskerne kunne forvente en opsigelse, hvis de ikke accepterede at flytte.

Cirka syv sygeplejerske-stillinger skulle flyttes til Hillerød, men siden de pågældende medarbejdere er blevet varslet, at de nu skulle arbejde både i Frederikssund og Hillerød, har kun én sygeplejerske accepteret flytningen. Én er gået på barsel og hele seks medarbejdere har valgt at sige op.

Læs også Efter kritik og opsigelser: Ny struktur skal lette presset

En af de berørte sygeplejersker skriver på sin Facebook-side, at personalet har fået at vide, at hvis ikke de ville acceptere flytningen kunne man forvente en opsigelse. 

- Personalet føler sig trådt på og har mistet gnisten, og direktionens beslutning betyder, at begge akutmodtagelser er på vej ned, siger sygeplejersken, der gerne vil være anonym, til Frederiksborg Amts Avis. Avisen er bekendt med hendes navn.

Læs også Kæmpe krise på Nordsjællands Hospital: Læger har sagt op

Ledende oversygeplejerske på akutafdelingen på Nordsjællands Hospital, Britt Holmgaard, der også leder akutklinikken på Frederikssund, fortæller, at man har varslet, at sygeplejersker på Frederikssund-akutklinikken fremover skal tage weekendvagter i Hillerød, således at alle medarbejdere uanset matrikel tager del i disse vagter.

- Vi har også i varslingsperioden spurgt sygeplejerskerne i Frederikssund, om de vil tage til Hillerød og hjælpe til, hvilket langt de fleste har sagt nej til, siger hun til Frederiksborg Amts Avis. 

Læs også Nyt it-system: Vi har haft kø helt ud til p-pladsen

TV 2 Lorry har tidligere omtalt kritikken af akutmodtagelsen på Nordsjællands Hospital. Se med her:

02:11

Nordsjællands Hospitals akutafdeling er lagt ned - af for mange patienter til for få ansatte, lyder det fra sygeplejerskerne Foto: Christian Als / Scanpix

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik