Supersygehus i Hillerød er forsinket

Nordsjællands kommende supersygehus er først taget helt i brug i efteråret 2022, vurderer formanden for den politiske gruppe, der følger byggeriet.

Arkivfoto. Foto: TV 2 Lorry

Det lader vente på sig, Nordsjællands nye supersygehus, der skal ligge i det sydlige Hillerød.

Formanden for den politiske gruppe, der følger hospitalsbyggeriet, vurderer nu, at hospitalet først er helt i brug i efteråret 2022. Det er en forsinkelse på otte måneder i forhold til den hidtidige tidsplan - og endnu mere i forhold til tidligere udmeldinger.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Tidsplanen er, at det vil tage 38 måneder at opføre hospitalet, som skal afleveres den 10. september 2021. Herefter skal der bruges fire måneder på at kontrollere og teste om alt fungerer, før byggeriet bliver afleveret til regionen den 11. marts 2022. Dog skal man regne med en periode på cirka et halvt år, hvor man lukker ned for Hillerød og Frederikssund hospitaler og tager det ny hospital i brug, siger Per Seerup Knudsen (S), formand for den politiske følgegruppe for hospitalsbyggeriet, til Frederiksborg Amts Avis. 

Han tager desuden forbehold for, at man kan risikere yderligere forsinkelser, hvis byggesektoren er belastet i byggeperioden. 

Læs også Se supersygehuset før det er bygget gennem særlige briller

En kæmpe sygehus 

Nordsjællands nye sygehus er stort med sine 112.500 m2 hospitalsbygninger.

Det nye supersygehus i Hillerød kommer til at koste 4,1 milliarder.

Det er forventningen, at det årligt vil modtage og behandle op til 490.000 patienter i hospitalets ambulatorier og dagafsnit og omkring 90 til 110.000 akutte patienter. 

Læs også Uenighed om fælles bederum på nyt hospital

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik