Patienter får en bid af, hvordan det føles at være royal

Dronningens 80-års fødselsdag bliver fejret på mange måder. To hospitaler har valgt, at deres patienter skal have serveret én af dronningens foretrukne desserter.

På Bispebjerg -og Frederiksberg Hospitaler bliver der i dag, i anledningen af dronning Margrethes 80-års fødselsdag, serveret én af hendes yndlings desserter til patienter. Foto: Michael Allerup Nielsen

I anledning af dronnign Margrethes 80-års fødselsdag kan patienter på Bispebjerg -og Frederiksberg Hospitaler se frem til at få serveret en lækker royal dessert.

De får glæden af at smage én af Hendes Majestæt Dronningens foretrukne desserter – en frisk citronfromage.

Patienter, der er indlagt, er ofte i en meget sårbar situation, og i takt med at Covid-19 også hærger i landet, så kan det være ekstra hårdt at være indlagt rundt om på hospitalerne. 

Læs også Eksperter: Sådan skal dronningen fejre sin fødselsdag

Der er ofte forbundet en usikkerhed og forudsigelighed ved at være indlagt, og derfor vil Bispebjerg- og Frederiksberg Hospitaler gøre noget ekstra for deres patienterne.

- Vi vil gerne markere dronningens fødselsdag. Vi har samtidig mange ældre indlagt, der tilhører den ældre generation, hvor mange af dem er royalister. Derfor tænkte vi, at vi kunne gøre dagen speciel, fortæller Michael Allerup Nielsen, der er enhedschef på Bispebjerg- og Frederiksberg Hospitaler, til TV 2 Lorry.

Det har mange gange stor betydning for patienterne, at der bliver holdt fast i særlige traditioner, og det er, hvad hospitalerne gør på dronningens fødselsdag.

Læs også Kirke i Brøndby Strand vil fejre dronningen med særligt drive-in-arrangement

Sådan skal den perfekte citronfromage smage

Citronfromagen er kommet for at blive på de to hospitaler, så når dronningen igen i fremtiden skal fejres på sin fødselsdag, så kan patienterne forvente at smage den royale citronfromage. 

Opskriften til den royale dessert er ikke den samme, som der bliver brugt i Kongehuset, når dronningen skal have tilfredsstillet den søde tand.

Det er en ny opskrift, der er udarbejdet af Jesper Volmer, der er tidligere kok i Kongehuset. Citronfromagen indeholder sammensætninger og smage, som dronningen vil synes om, hvis den bliver serveret inde på Amalienborg Slot. 

- Jeg har smagt den, og den smager himmelsk, fortæller Michael Allerup Nielsen.

Der bliver serveret 420 citronfromager til hospitalernes patienter, og på hver bakke bliver der lagt et stykke papir med oplysninger omkring dronningen og den royale citronfromage.

Den royale citronfromage er bagt på en bisquitbund, og fromagen er lavet med fløde, frisk citron og en kogt appelsingele af frisk appelsinsaft. Foto: Michael Allerup Nielsen

Dronningen kan godt lide, at det er noget, der ikke er så stort, men samtidig er kraftfuld i smagen, og derfor er den citronfromage helt perfekt. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik