Skandaleramt renovering af svømmehal genoptages – bliver to og et halvt år forsinket

Millionregninger og sagsanlæg er realiteten i den ombygning af Frederiksberg Svømmehal, som skulle have været færdig for knap halvandet år siden. Nu prøver kommunen igen.

Det omdiskuterede renoveringsprojekt af Frederiksberg Svømmehal skal nu i gang igen. 

Renoveringen, der skulle have været færdig i maj 2021, er blevet kraftigt forsinket af et sagsanlæg mod entreprenøren og dermed en midlertidig standsning af ombygningen. 

Men nu har Frederiksberg Kommune altså fundet en ny entreprenør, der kan navigere projektet i land. Nemlig Viuff Anlæg A/S, som vil gå i gang med det samme, så svømmehallen kan genåbnes senest i slutningen af 2023. 

- Mange har med god grund spurgt, hvornår der kommer gang i renoveringen igen. Det har desværre taget lang tid, når man både skal forberede det retslige efterspil mod den tidligere entreprenør og lave et godt genudbud efter en ny, siger Lotte Kofoed (SF), formand for Frederiksberg Kommunes Kultur og Fritidsudvalg i en pressemeddelelse.

Frederiksberg Kommune anlagde en voldgiftssag mod den tidligere entreprenør, Skou Gruppen, fordi kommunen mener, at entreprenøren ikke levede op til tidsplanen eller kvalitetskravene. 

Kommunen afventer nævnets endelige opgørelse af syn og skøn. 

En dyr affære

Skou Gruppen A/S har tidligere fortalt TV 2 Lorry, at de ikke er enige i kritikken fra Frederiksberg Kommune. 

- Vi har ønsket, at renoveringen blev udført i overensstemmelse med bygningsreglementet og almindelig byggeskik. Jeg kan beklageligvis konstatere, at kommunen ikke har et problem med at gå på kompromis med normer og lovgivning, og det bekymrer mig, lød det fra Skou Gruppens direktør, Martin Skou Heidemann: 

- Jeg er desuden frustreret over, at kommunen forsøger at placere ansvaret for den manglende fremdrift hos os på trods af, at de ikke har levet op til aftalen.

Renoveringen af Frederiksberg Svømmehal har vist sig at være en dyr affære. Ombygningen var i første omgang budgetteret til 70 millioner kroner, men det beløb er allerede vokset med 30 millioner kroner. 

Det betyder, at renoveringen nu vil koste 100 millioner kroner. 

Dermed koster renoveringen af den 90 år gamle Frederiksberg Svømmehal, der er en af de ældste svømmehaller i landet, stort set det samme, som mange andre kommuner betaler for at bygge helt nye af slagsen.

Det er endnu uvist, om regningen vil stige yderligere i forbindelse med genudbuddet. 
_

_


Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Snorre (2)

Snorre har hjulpet hjemløse siden han var 15 år: Nu indsamler han julegaver

20210412-183749-L-1600x1066we

Efter trusler fra borgmesteren: Udvalg lukker sag, men sender sidste kritik

Unknown

Når julefrokosten går galt: Her står akutberedskabet klar til at hjælpe

25_seconds

playOm natten fylder selvmordstankerne: BørneTelefonen mangler 300 frivillige


Frederiksberg


Forsiden lige nu

Se flere