Nyt i sagen om skandaleramt svømmehalsbyggeri - nu er det slut

Frederiksberg Kommune ophæver samarbejdet med Skou Gruppen A/S om renoveringen af Frederiksberg Svømmehal.

Frederiksberg Kommune besluttede mandag aften at ophæve samarbejdet med Skou Gruppen A/S om renoveringen af Frederiksberg Svømmehal. Det oplyser Frederiksberg Kommune i en pressemeddelse.

Det sker efter store uenigheder.

Entreprenøren har ifølge Frederiksberg Kommune længe haft vanskeligheder ved at leve op til aftalerne. Derfor har kommunen altså ikke set en anden løsning end at ophæve kontrakten.

"Nok er nok"

Det sker på baggrund af den påkravsskrivelse som Frederiksberg Kommune sendte til Skou Gruppen den 10. december 2021

Her varslede kommunen, at de ville ophæve kontrakten, medmindre Skou Gruppen kunne sandsynliggøre, at det blandt andet var muligt for dem at gennemføre det aftalte projekt inden for en aftalt tidsplan og med den fornødne kvalitet.

Skou Gruppen svarede inden fristens udløb den 5. januar 2022. 

Svaret er siden blevet gransket af kommunens rådgivere, advokater og faglige medarbejdere, og vurderingen er klar: Skou Gruppen er ikke fremkommet med en plan eller har udvist en samarbejdsvilje, der i fornødent omfang har betrygget Frederiksberg Kommune i, at Skou Gruppen kan og vil gennemføre de resterende opgaver i henhold til den seneste samarbejdsaftale.  

- Nok er nok. Vi har strakt os meget langt i denne sag, og nu er tålmodigheden simpelthen sluppet op, siger Frederiksbergs borgmester Michael Vindfeldt (S) i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Vi har ikke oplevet en entreprenør, som er indstillet på at finde en fornuftig løsning eller forholder sig til de reelle udfordringer, som er i projektet. Og så har vi ikke andet valg end at afbryde samarbejdet.

Uforstående

Hos Skou Gruppen er de uforstående over for beslutningen. I en pressemeddelelse skriver de, at de ikke er enige i Frederiksbergs Kommunes udlægning af problemerne i byggesagen.

Derfor har de besluttet at få sagen bedømt af Voldgiftsnævnet for Bygge- og Anlægsvirksomhed.

- Vi har ønsket, at renoveringen blev udført i overensstemmelse med bygningsreglementet og almindelig byggeskik. Jeg kan beklageligvis konstatere, at kommunen ikke har et problem med at gå på kompromis med normer og lovgivning, og det bekymrer mig. Jeg er desuden frustreret over, at kommunen forsøger at placere ansvaret for den manglende fremdrift hos os på trods af, at de ikke har levet op til aftalen, lyder det fra Skou Gruppens direktør, Martin Skou Heidemann.

Renovering koster det samme som en ny svømmehal

Da Frederiksberg Kommune i foråret 2019 vedtog den omfattende renovering af den gamle svømmehal, blev det anslået, at prisen ville være omkring 70 millioner kroner.

Siden er udgifter for yderligere 30 millioner kroner kommet til, så prisen for renoveringen af badeanstalten nu lyder på 100 millioner.

Dermed koster renoveringen af den 90 år gamle Frederiksberg Svømmehal, der er en af de ældste svømmehaller i landet, stort set det samme, som mange andre kommuner betaler for at bygge helt nye af slagsen.

Årsagen til renoveringen af svømmehallen skal blandt andet findes i nye, skærpede miljøkrav fra Miljøministeriet, der blandt andet omhandler de tekniske anlæg, der styrer vandkvaliteten. Derudover er bygningen ifølge Frederiksberg Kommune nedslidt og trænger til en renovering.

Frederiksberg Svømmehal skulle oprindeligt have været åbnet i maj 2021 efter en omfattende renovering.

Frederiksberg Kommune indgik i juni måned en aftale med Skou Gruppen om, at svømmehallen skulle stå klar i januar 2022.  

Svømmehallerne og skandalerne