Gratis pensionistkoncerter - men ældreråd ønsker IT-undervisning

Hvert år inviterer Frederiksberg Kommune 2.000 ældre borgere til koncert. Når så mange ældre mennesker samles, bør man også undervise dem i digital sikkerhed, mener Ældreråd.

I slutningen af januar fyldes Frederiksberg Rådhus med musikhungrende pensionister, når kommunen inviterer til gratis "Ældrekoncerter". Bestilling af billetterne er netop skudt i gang.

Til koncerterne, der løber over fire dage fra den 27. til 30. januar, er alle ældre på Frederiksberg, der modtager social pension, inviteret.

Konceptet med de gratis pensionistkoncerter trænger dog til en lille fornyelse, mener Claus Kortzau, der er formand for Ældrerådet på Frederiksberg.

For med plads til 516 ældre gæster til hver koncert, bør det ikke kun være den musikalske oplevelse, der er på programmet, mener han.

En ældgammel tradition

Bør suppleres med praktisk information

Pensionistarrangementer er en gammel tradition, der så småt begyndte i 1949 - dengang var det dog ikke en årlig begivenhed. I dag byder traditionen på årlige koncerter med mange deltagere. 

Når de i alt 2.000 ældre møder op på rådhuset, bør man gribe chancen og give dem lidt ekstra faglig information med på vejen, så det hele ikke kun kommer til at handle om at drikke kaffe og spise othellolagkage, siger Claus Kortzau.

De musikglade ældre bør blandt andet undervises i, hvordan man håndterer it-kriminalitet, og hvad man skal gøre i situationer med svindel, lyder det fra Claus Kortzau. 

- Det er helt enestående, det kommunen gør. Det er der mange folk, der er glade for. Men når du nu har så mange mennesker samlet, så er det en kærkommen anledning til også at komme med nogle andre betragtninger. For eksempel kunne man undervise i, hvordan man skal passe på i den her digitale verden, siger Claus Kortzau.

Fællesskab og god musik skal være i centrum

Ideen om at indføre mere praktisk information til ældrekoncerterne er borgmester Simon Aggesen ikke så positivt stemt overfor. 

- Jeg synes ikke, det skal ligge i forlængelse af det her arrangement. Arrangementet fungerer rigig godt og har vakt stor begejstring i alle årene. Vi har ikke lyst til at ændre noget. Men jeg har da respekt for indsparket, siger han. 

Ifølge borgmesteren er der nemlig rig mulighed for, at de ældre borgere kan lære om den digitale verden, og derfor bør ældrekoncerterne holdes fri fra praktisk information. 

- Jeg tror lige præcis succesen med ældrekoncerterne skyldes, at der er et frirum med fokus på fællesskab og hyggelige stunder, og at der ikke er nogen dagsorden, hvor man skal lære noget. Vi har masser af andre tilbud, hvor man kan stifte bekendtskab med den digitale verden.

Det vigtigste er, at de ældre får en god oplevelse frem for at fyldes med information om nem-id og identitetstyveri, lyder det fra borgmesteren. 

- Formålet er at give noget tilbage til de, som har været på arbejdsmarkedet og gjort noget godt for vores samfund i så mange år. Og at skabe sammenhold og fællesskab i en alder, hvor der er meget engsomhed, siger han.

Til årets koncerter optræder musikerne Amalie Dollerup, Henrik Krogsgaard, Signe Asmussen og Jens Jacob Tychsen.

De fire koncerter foregår på Frederiksberg Rådhus fra den 27. til 30. januar. Kun personer, der modtager social pension, kan bestille de gratis billetter, som plejer at blive booket i løbet af få dage.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

franciskarosekilde

Københavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

Cirkrusrevyen 2021 første prøvedag

playMasser af smil og latter: Cirkusrevyen holdt første prøvedag

Copenhell 2018

playPopulær festival kommer med dyster udmelding

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere