Musik i Lejet offentliggør de første seks navne: Kun kvinder på programmet

Musik i Lejet har netop offentliggjort seks ud af de 40 kunstnere, der til sommer skal optræde på den nordsjællandske festival i Tisvildeleje. Hos alle seks fylder kvindestemmerne.

Når den nordsjællandske strand-festival Musik i Lejet løber af stablen til sommer, kan festivalgæsterne nyde deres øl til lyden af flere kvindelige sangstemmer.

Blandt de seks kunstnere, som festivalen netop har offentliggjort, er de kvindelige vokaler nemlig i centrum, da der i samtlige bands er kvindelige forsangere. 

Danmarks svar på Beyoncé

Blandt de seks offentliggjorte navne er sangerinden Jada, der på kort tid har formået at synge sig helt ind i danskernes hjerter.

Jada, hvis borgerlige navn er Emilie Molsted Nørgaard, udgav i 2019 sit første album ’i Cry a lot’, hvilket hun har modtaget flere priser for. Hun har både vundet P3 Guld, Carl Prisen, Steppeulven og Kronprinseparrets Stjernedryspris. 

En stjerne som Jada fortjener en plads på årets festival, mener programansvarlig Andreas Grauengaard. 

- Jada har jeg høj tiltro til. Hun har en eller anden fantastisk evne til at være sig selv og samtidig sætte et niveau. Hendes stemme taler nærmest for sig selv. Hun er måske det danske svar på Beyoncé. Og så er hun bredt kendt og anerkendt og samtidig en aktiv del af en kønsdebat om, hvordan man er kvinde i musikbranchen, siger han. 

Musik i Lejet

Flere upcomming talenter

Flere andre kvindelige sangstemmer skal også pryde det kommende festivalprogram. Foruden Jada skal Clara, Tessa, Kira Skov, Dopha og den norske gruppe Fieh optræde. 

- Det er de her musikere eller artister, der definerer den danske musikscene lige nu og som er helt grønne og dugfriske talenter, lyder det fra Andreas Grauengaard.

 
 

Blandt andet har den 19-årge Clara vundet prisen som ’Årets Nye Danske Navne’ ved Danish Music Awards , og Kira Skov, der debuterede i 2011, har blandt andet vundet to DMA Jazz-priser og en Steppeulv for ’Årets Komponist’.

Også den omtalte rapper Tessa har stor succes. Hendes fem singler har over 10 millioner streams.  

- Hun er jo relativt ny, men det er gået utrolig stærkt fra første koncert. Hun er en kvinde med en ny indfaldsvinkel, og det gør hende interessant, siger Andreas Grauengaard.

Sangerinden Dopha har også haft stigende succes, siden hun i september måned 2019 udgav sin debutsingle ’September Till June’.

Også den norske gruppe Fieh er så småt ved at rykke sin succes ind over Danmarks grænser, lyder det fra Andreas Grauengaard.

Ikke bevidst fokus på kønspolitik

Selvom de seks offentliggjorte kunstnere alle har kvinder i fokus, har køn ikke været afgørende for, hvem festivalen har booket, lyder det fra Andreas Grauengaard.

- For os er det helt naturligt at tænke i fed musik, og om det er en mand eller kvinde er underordnet. Men vi har nu lidt fokus på kønsfordelingen.

Om der kommer lidt mere testeteron på programmet må tiden dog vise, for de resterende 34 navne er endnu ikke offentliggjort.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Idrætsgymnastik

play16-årige Camille er danmarksmester i gymnastik - men for ung til OL

Færgekroen hejses ind i Tivoli

playHer bliver en ny udgave af Tivolis Færgekroen hejst ind

Grand Teatret

Københavnsk nichebio kåret blandt verdens smukkeste

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere