FOA om sosu-assistents død: "Det er den besked, vi har frygtet"

Det er en 36-årig mandlig sosu-assistent, der er død med covid-19. Det ryster formand for FOA.

Et dødsfald blandt personalet på en covid-19-afdeling viser de ansattes virkelighed under corona-krisen fra sin værste side, det skriver fagforbundet FOA i en pressemeddelelse. 

En 36-årige mandlig sosu-assistent, som arbejdede på Bispebjerg Hospital, er død efter at være blevet syg med covid-19. Den afdøde har arbejdet med patientkontakt i en afdeling med covid-19 smittede patienter, oplyser forbundet.

- Den besked, vi hele tiden har frygtet, er nu kommet. Vores første tanker går til de pårørende og til kollegerne på hospitalet, siger Mona Striib, forbundsformand for FOA i pressemeddelelse. 

- Vi kender endnu ikke alle omstændigheder ved den konkrete sag, men vi ved, at mange af vores medlemmer dagligt er konfronteret med risikoen for at blive smittet med covid-19 og med frygten for at kunne smitte de borgere, de arbejder for at beskytte og helbrede. Jeg er glad for, at hospitalsledelsen anerkender den bekymring dødsfaldet vil give anledning til, og lover at tage hånd om den bekymring, så godt de kan, siger Mona Striib. 

quote Den besked, vi hele tiden har frygtet, er nu kommet.

Mona Striib, forbundsformand for FOA

Hun understreger vigtigheden af, at alle der arbejder med covid-19 patienter og med mennesker i risikogrupper, har adgang til de nødvendige værnemidler, og at man alle steder omhyggeligt følger sundhedsstyrelsens retningslinjer.

- Det tragiske dødsfald aktualiserer desværre behovet for klare retningslinjer for, om offentligt ansatte har ret til erstatning, hvis de bliver smittet med covid-19 på arbejdet, og efterfølgende får senfølger eller i værste tilfælde dør, fortæller Mona Striib.

quote Det tragiske dødsfald aktualiserer desværre behovet for klare retningslinjer for, om offentligt ansatte har ret til erstatning, hvis de bliver smittet med covid-19 på arbejdet, og efterfølgende får senfølger eller i værste tilfælde dør.

Mona Striib, forbundsformand for FOA

FOA mener, at de nuværende retningslinjer lægger en urimelig bevisbyrde på personalets skuldre.

- Mange af vores kolleger udsætter sig for smittefare hver eneste dag. Det er en del af jobbet, der er blevet uhyggeligt aktuelt i den nuværende situation. Også af den grund, har vi brug for at få fastslået, at offentligt ansatte har ret til erstatning, hvis de bliver smittet med COVID-19, mener Mona Striib.