Praktiserende læge fra Hvidovre død af corona

En praktiserende læge er tirsdag afgået ved døden, 63 år gammel, efter fire ugers sygdom og tre ugers intensiv behandling som følge af Covid-19.

Arkivfoto. Foto: Mikkel Møller Jørgensen/Ritzau Scanpix

Der er tale om en praktiserende læge, der drev en lægepraksis i Hvidovre uden for København gennem 23 år, fra 1997 og frem til sin død. 

PLO bekræfter over for TV 2 Lorry, at lægen er død af Covid-19. Han var altså ikke syg i forvejen. Derudover har han ikke været ude at rejse og derfor betragter PLO det for sandsynligt, at lægen er blive smittet med corona igennem sit arbejde. 

Læs også Corona: Forskere på Frederiksberg undersøger nu gigtmedicin

Den afdøde læge efterlader sig en hustru, en mor, en bror, to voksne børn og et nyfødt barnebarn på to måneder.

Han var kendt som en god og respekteret kollega, og han var vellidt blandt sine patienter, som han for manges vedkommende fulgte gennem flere årtier, nogle af dem fra de var små, og til de selv fik børn.

Det er en meget tragisk sag, der understreger, hvor alvorlig en sundhedstrussel vi som samfund står over for.

Andreas Rudkjøbing, formanden for Lægeforeningen.

Formanden for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, og formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Christian Freitag, udtrykker begge deres dybeste medfølelse med den afdøde praktiserende læges familie.

- Det er en meget tragisk sag, der understreger, hvor alvorlig en sundhedstrussel vi som samfund står over for. Den understreger også, at alle, der arbejder i sundhedsvæsenet, er særligt udsatte i denne tid, og at de skal beskyttes så effektivt som overhovedet muligt, siger formanden for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing.

Som læge har jeg selvfølgelig hele tiden vidst, at vi har at gøre med en modbydelig sygdom, men det kommer pludselig meget tæt på.

Christian Freitag, formanden for PLO.

- Jeg føler en dyb sorg over, at en kollega har mistet livet. Som læge har jeg selvfølgelig hele tiden vidst, at vi har at gøre med en modbydelig sygdom, men det kommer pludselig meget tæt på, og det sætter tanker i gang. Jeg er dybt berørt, og jeg sender de varmeste tanker til familie og efterladte, siger formanden for PLO Christian Freitag.

Læs også Hospitaler skal holde 1.100 senge til coronapatienter i månedsvis

Familien beder om, at dens privatliv respekteres.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik