CBS: Introvejledere overtrådte reglerne

CBS har undersøgt introture, der blev kritiseret for sexistiske lege, og skolens regler blev overtrådt. Derfor strammer CBS nu reglerne.

Foto: TV 2 Lorry

Kvindelige studerende, der skulle spise en banan som en mandlig studerende holdt mellem benene, og mandlige studerende, der skulle bruge ordet luder om piger, er nogle af de beskyldninger, der blev rettet mod introture på CBS. Sagen blev rejst i Djøf-bladet af en anonym deltager.

Nu er skolen færdig med at undersøge episoderne, og konklusionen er, at vejlederne på introturene overtrådte de interne regler.

- Der har på de to omtalte introture været aktiviteter af sexistisk eller seksuel karakter, som er klare overtrædelser af CBS' regler. Vi påtager os som ledelse en del af ansvaret ved ikke at have fulgt godt nok med i, hvad der sker på introture og bremset grænseoverskridende aktiviteter, siger uddannelsesdekan Jan Molin i en pressemeddelelse.

Alle aktiviteterne var på turene var frivillige, og ikke alle har oplevet dem som grænseoverskridende, men det ændrer ikke noget for CBS.

- Det er uacceptabelt, uanset hensigter, at gennemføre aktiviteter på introture med sexistisk eller seksuelt indhold. Det, vi har hørt om i sagen, er decideret uacceptabel adfærd, hvilket vi beklager meget overfor studerende, som er blevet berørt. Alle skal føle sig velkomne på CBS, og introture skal afvikles i respekt for hinanden. Det gør vi nu en dedikeret indsats for at sikre i et tæt samarbejde med studerende og kommende introvejledere, siger Jan Molin

CBS har nu skærpet reglerne for fremtidige ture for at undgå gentagelser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik