Studerende forsvarer kontroversiel rustur

CBS undersøger netop nu en rustur, en studerende oplevede som nedladende overfor kvinder. En anden studerende forsvarer i dag aktiviteterne på turen.

I Djøfbladet stod en anonym kvindelig studerende frem og fortalte om sin rustur på CBS. Her skulle kvinder blandt andet simulere oralsex på en banan, som mandlige studerende holdt mellem benene, mens mandlige studerende blev straffet for ikke at omtale kvinder som ludere.

- Det var jo mit første møde med alle på mit nye studie. Så er det altså svært at stille sig op og markere sig for meget. Jeg gik ligesom med på legen, men ville ikke rigtigt. Det var først efter, jeg kom hjem, at det virkelig gik op for mig, at jeg havde fået overtrådt flere af mine grænser, fortæller den kvindelige studerende til Djøfbladet.

CBS er i gang med at undersøge, hvad der præcist skete på rusturen, og hvem der havde ansvaret, men flere kvindelige studerende har allerede fået en undskyldning. Men det er der ingen grund til, mener i hvert fald en kvindelig studerende.

- Jeg oplevede hverken sexisme eller nedgørelse. Jeg så det som sjove indslag i forbindelse med underholdningen på vores rustur, siger førsteårsstuderende Carina Sunesen til TV 2 Lorry.

Hun bekræfter, at de omtalte episode fandt sted, men Carina Sunesen mener godt, de studerende kan skelne mellem sexisme og underholdning.

- Vi er alle sammen voksne mennesker, og så bør man kunne sige fra i forhold til sine egne grænser, siger hun.

Spørgsmålet er om CBS deler den opfattelse.

I CBS's egne "Regler om god etisk adfærd på introkurser" står der blandt andet:

- Der må ikke i introforløbet indgå elementer, der indeholder eksplicitte seksuelle aktiviteter eller elementer, der rummer implicitte seksuelle undertoner, der kan virke stødende på deltagerne.

CBS's rektor Per Holten-Andersen kaldte i går aktiviteterne "fuldstændig uacceptable", og sagde at konsekvenserne for rusvejlederne i værste fald kunne blive bortvisning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere