Rusture: Sexisme ikke kun et CBS-problem

Bræklege og dyreblod kan være på programmet, når unge skal på rustur på deres nye uddannelsesinstitution.

Grænseoverskridende og sexistiske rusture er ikke kun et problem på CBS. Andre uddannelsesinstitutioner kæmper også med at holde en sober tone på rusturene. Det gælder fx Københavns Universitet og RUC.

I sommer var 2000 studerende og tutorer således på rustur i forbindelse med studiestart på RUC. Her registrerede man også en ubehagelig episode.

- Man er blevet delt op i køn på en hyttetur, og så har man blandt drengene skullet drikke noget, så man kom til at kaste op og så kaste det ud over den her rusinstruktør, siger Peter Lauritzen, der er universitetsdirektør for Roskilde Universitet til TV 2 Lorry.

Sidste år kom Københavns Universitet i mediernes søgelys, da et par studerende fra statskundskab stod frem og fortalte om deres oplevelser på deres rustur.

Her blev et afskåret grisehoved og et ditto fårehoved blandt andet placeret foran de kommende studerende.

- Vi skal røre ved fårets læber og mærke, hvordan det føles som en fisse og nyde at røre ved læberne, og der er en, der skal skære noget af grisehovedet og putte det ned i bukserne, sagde studerende Jonas Lykke Larsen fra Københavns Universitet dengang til TV 2 Lorry.

Via mail og TV 2 Lorrys Facebook-side har flere seere desuden fortalt om flere overskridende oplevelser på rusture på andre uddannelsesinstitutioner. 'Vi skulle lege bordel', er der fx en, der skriver.

Se nyhedsindslag i afspilleren ovenfor.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere