Lille butik med stor løsning: Sådan holder de styr på antallet af kunder indenfor

Kræmmergården i Dragør har sat et trafiklys op ved indgangen, så nye kunder kan se, om der er plads nok til at gå ind.

Corona-epidemien har stillet store krav til både private og erhvervslivet, der hurtigt har skulle omstille sig og finde løsninger på de mange udfordringer, situationen har medført. 

Og selvom der nu er sket en delvis åbning for landets butikker, er det stadig forbundet med visse udfordringer. Blandt andet kravene til afstand mellem kunderne inde i butikkerne. 

Men den udfordring har loppetorvet Kræmmergården i Dragør nu fundet en kreativ løsning på, så de ikke behøver have en ansat stående i døren til at holde styr på antallet af kunder i butikken. 

Og det er ligeså simpelt, som det er smart. De har nemlig købt et lille trafiklys, der viser kunder, om der er plads indenfor, eller om de skal stille sig i kø. 

kr

Kedelig og dyr opgave

- Det var en kedelig og dyr opgave at skulle have en ansat til at stå i døren en hel dag og tælle kunder. Men da der første gang var afstandskrav, vidste vi ikke, hvor længe det ville vare, så der gjorde vi det. Men nu vi fået sat den her op, og det er vi glade for, siger René Petersen, der driver Kræmmergården sammen med sin hustru. 

Trafiklyset har to sensorer, der måler trafikken ind og ud af hoveddøren, og den skal for første gang stå sin prøve i den kommende weekend. 

- Indtil videre har kunderne taget rigtig godt imod trafiklyset, måske især fordi det også viser dem, at vi tager situationen alvorligt, og at vi gør en indsats for at holde styr på tingene. Men det er først i weekenden, det for alvor kommer på prøve, for der plejer vi at have rigtig mange kunder, siger René Petersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Københavns Byvandrerlaug ramt af coronarestriktioner

Historiefortællere føler sig overset: Hårdt ramt af coronarestriktioner

20_percent

playØvelsesbane for køreskoler hårdt ramt af udskudt genåbning: "Jeg håber ikke på noget mere"

ledighed arkivfoto

Ledigheden stiger for anden måned i træk – disse hovedstadskommuner rammes især

jobcenter ledighed

Ny undersøgelse: Københavnske ledige er glade for jobcentrene

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere