Corona-smittet deltog i fredagsbar – alle deltagere opfordres til at blive hjemme

Alle deltagere ved fredagsbaren opfordres til at gå i karantæne.

Arkivfoto af Panum Instituttet, som ligger på Blegdamsvej på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

En person, som er konstateret smittet med coronavirussen, covid-19, har fredag den 6. marts 2020 været til fredagsbar på Panum Instituttet i tidsrummet 11-21.

Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed på sin hjemmeside.

Læs også Corona-smitte på populær natklub: Har du været der?

Den smittede er i isolation, og styrelsen er i gang med arbejdet med at opspore personer, der har været i tæt fysisk kontakt med den smittede.

- Vi opfordrer til, at alle, der har været til stede til fredagsbaren i pågældende tidsrum, bliver hjemme i 14 dage – dette gælder også, hvis man ikke på nuværende tidspunkt har symptomer på at være smittet. Man bør i perioden også holde sig fysisk adskilt fra andre mennesker, inklusive egen familie, skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i pressemeddelelsen.

Læs også Hvad sker der, hvis du sendes i corona-karantæne?

Styrelsen oplyser samtidig, at hvis man oplever symptomer som feber, hoste eller åndenød i løbet af de 14 dage, skal man ringe til sin egen læge eller vagtlægen og oplyse, at man har været til en fredagsbar, hvor der var en COVID-19-smittet person til stede.

- Personer, som har været til stede til fredagsbaren, skal under alle omstændigheder ikke besøge sygehuse, plejecentre med videre, hvor der er personer, som vil være særligt udsatte og sårbare i tilfælde af smitte med COVID-19, lyder det fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Følg de generelle råd

Studenterklubben på Panum skriver i et Facebookopslag, at de er blevet gjort opmærksomme på den coronasmittet person, som har været til stede ved fredagsbaren.

- Myndighederne er i færd med at blive underrettet og opfordrer alle til at holde øje med symptomer som hoste, vejrtrækningsbesvær og feber. Vi kontakter myndighederne så snart de åbner og opdaterer med deres anbefalinger her på siden. Indtil da, følg de generelle råd, skriver studenterklubben på Facebook.

Nedenfor kan du se et Facebook-opslag fra Studenterklubben på Panum.

Opslaget fra Studenterklubben på Panum. Foto: Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik