Indbrudstyve smadrer tryllekunstners 20-årige livsværk: "Det kan aldrig erstattes"

Tryllekunstneren Sunny Cagara fik i weekenden stjålet sine mest værdifulde ejendele fra sit kontor. Ejendele, der er uerstattelige.

Kendt for at kunne franare de fleste deres ejendele med simple, men elegante kneb, lærer tryllekunstner Sunny Cagara andre, hvordan man undgår trick- og lommetyveri.

Men i weekenden mistede han selv alt til tyvene, der brød ind på hans kontor og stak af med hans mest værdifulde ejendele.

- Det er en rusjebanetur. Jeg føler mig opgivende. Jeg kommer hele tiden i tanke om alle de ting, der mangler. Føj, hvor er det bare svært. Jeg plejer at holde hovedet højt, men det her var det sidste luft, der blev slået ud af mig, siger Sunny Cagara.

Kontoret i Brøndby er blevet gennemrodet. Tryllekunstnerens ejendele er revet i stykker, kastet rundt og væltet. Selv de mindste punge har tyvene lynet op og gennemgået. Og værst: Pengeskabet - med de mest værdifulde ting i - er væk.

Det var en berørt Sunny Cagara, som TV 2 Lorry mødte på hans kontor, hvor indbruddet fandt sted.
Det var en berørt Sunny Cagara, som TV 2 Lorry mødte på hans kontor, hvor indbruddet fandt sted.
Foto: David Essenbæk Jakobsen

- Hele vores opsparing, min afdøde mors smykker, min mormors ring, mine børns dåbsgaver og en låst USB med private oplysninger og koder. Mit udstyr, mit eksistensgrundlag som tryllekunstner, er revet itu, trampet på, smadret og væk. Det hele er væk, siger Sunny Cagara.

Han anslår, at han har mistet for over 450.000 kroner, men han er stadig ved at tælle tabet op.

Kan aldrig erstattes

Tryllekunstneren tog fredag til Billund sammen med sin familie, for at holde weekend i Legoland. Inden de tog afsted, gemte han alle værdigenstande i et pengeskab, som han satte ind i et større pengeskab på sit kontor, der ligger i et industrikvarter et stykke fra familiens hjem.

- Jeg sagde til min kone, at vores værdier ikke skulle være derhjemme, mens vi var i Legoland, for tænk, hvis der kom indbrud. Derfor satte jeg pengeskabet på kontoret, for der er en kæmpe ståldør, og det er sikkert. Og så sker det her. Jeg har slået mig selv i hovedet så mange gange, siger Sunny Cagara.

quote Jeg ligger og vender og drejer mig om natten de her dage. Hvem vil mig det ondt? Hvad er oddsene for, at de lige bryder ind på et tryllekontor?

Sunny Cagara, tryllekunstner

Nogle af de stjålne effekter kan erstattes - men Sunny Cagaras tryllesamling vil blive svær at genskabe, fortæller han. Det er en samling, han har brug de sidste 20 år på at opkøbe fra hele verden eller selv udvikle og designe.

- Det kan aldrig erstattes. Bare tanken om at skulle gå igang igen er ulidelig. Det er ting, som jeg har fundet forskellige steder i hele verden. Jeg har også bygget en masse ting. Det er ligesom, hvis du har brugt årtier på at udvikle en opskrift, og den bliver stjålet, siger han.

Da Sunny Cagara mødte ind på sit kontor efter weekenden, stod vinduerne vidt åbne.
Da Sunny Cagara mødte ind på sit kontor efter weekenden, stod vinduerne vidt åbne.

Fra Sunny Cagaras kontor er der fri adgang til resten af bygningen og altså andre kontorer med flere værdigenstande som for eksempel computere og kameraudstyr. Men intet andet mangler, og det får tryllekunsteren til at spørge sig selv, om nogen har set sig sur på ham:

- Jeg ligger og vender og drejer mig om natten de her dage. Hvem vil mig det ondt? Hvad er oddsene for, at de lige bryder ind på et tryllekontor? Det er et industrikontor. Der er firmaer i området med dyrt IT-udstyr, der nok er mere værd, siger han.

Sunny Cagara har en bøn til tyvene, hvis de læser med:

- Bare stil det i en kasse ude foran og sig "Glædelig jul, Sunny. Vi ville bare lige tage røven på dig." Hvis jeg bare kunne få det igen, så ville jeg være overlykkelig. Jeg er bare et menneske. I den her corona-tid, hvor det ikke er helt fantastisk det hele, så vær lige et godt menneske.

Sunny Cagara har anmeldt tyveriet til politiet, der ifølge ham er gået ind i sagen.