Tryllekunstner: Sådan undgår du tricktyveri

Julen er en sød tid for tricktyve og andre tyveknægte. Her er en tryllekunstners råd til at undgå tricktyveri.

- Når folk står som sild i en tønde for at se juletræet blive tændt eller står i kø efter en gave, er det nemt at begå et tricktyveri eller hugge noget i lommen. Intimsfæren er nedbrudt, så alarmklokkerne ringer ikke nødvendigvis, hvis personen bagved klapper én i siden og ønsker god jul.

Sådan lyder det fra Sunny Cagara fra Brøndby. Han er professionel tryllekunstner, men rådgiver også i at minimere trick- og lommetyveri.

- Jeg samarbejder med Nordsjællands Politi. Jeg holder foredrag, jeg rådgiver butikker, og jeg er også rigtig meget ude for Ældresagen for at rådgive mod tricktyveri, siger Sunny Cagara til TV 2 Lorry.

Tryllekunstneren minder om, at juletiden er en ganske særlig højtid for tricktyve.

- Statistikken viser, at op mod 12 procent af danskerne har oplevet et tyveri inden for det sidste år, og decembers travle juleindkøb og traditioner skaber grobund for, at tricktyve og lommetyve ruller sig ud, siger Sunny Cagara.

Han udpeger indkøbscentre, shopping-gader og adventsarrangementer som særlige brændpunkter, hvor der er god grund til at være på vagt lige nu.

Sunny Cagara giver følgende gode råd om at tage forholdsregler i forhold til at gå på juleindkøb.

- Hold dine ting tæt på kroppen og lyn lommerne til. Inderlommen er det sikreste sted til kontanter og andre værdisager.

- Pas på pinkoden. Lad ikke fremmede mennesker komme for tæt på, når du skal betale for varerne ved kassen eller hæve i automaten for at købe ind på julemarkedet. Undlad at anvende samme kode til at låse telefonen op med, som du bruger til Mobilepay og lignende betalingstjenester.

- Glem kontanterne. Lad være med at have for mange kontanter på dig eller vise dem frem foran andre unødigt. De fleste boder på julemarkeder accepteret efterhånden mobilbetaling eller Dankort.

- Vær lidt kritisk. Folk går af og til ind i hinanden på en indkøbstur, men lad ikke fremmede komme for tæt på eller omfavne dig. Skab dig egen sikkerhedsafstand og vær opmærksom.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere