Unge i Allerød: "Vi vil have mere at sige"

Allerøds unge er en overset gruppe, mener tre unge fra kommunen. Derfor har de nu taget initiativ til at starte kommunens eget ungeråd

- Vi er tit bare sammen hjemme hos hinanden, for der er ikke rigtig noget sted at være her i Allerød.

Sådan lyder det fra Sophia Ryberg på 20 år, der bor i Allerød. Sammen med vennerne Emma Bønnelykke, der også er 20 år og Lasse Havmøller på 19, har hun taget initiativ til at starte Allerød Ungeråd.

quote Vi håber, at det i fremtiden vil få flere unge til at blive i kommunen

Emma Bønnelykke, initiativtager til Allerød Ungeråd

Et råd, der skal være talerør for kommunens unge, når politikerne på rådhuset træffer beslutninger. Rådet skal også prøve at gøre byen mere attraktiv for unge ved at lave forskellige events.

- Det ville måske få de unge til at føle, at de blev hørt mere. Både politisk, men også i den forstand at der kommer nogle arrangementer, der er målrettet de unge, siger Lasse Havmøller til TV 2 Lorry. 

Et kulturhus for unge

De tre venner understreger, at de godt kan lide Allerød, men har alle oplevet en mangel på sociale tilbud, efter de er fyldt 18 år og ikke længere må komme i byens andre ungdomstilbud.

Den oplevelse håber de at kunne lave om på med et nyt ungeråd. Én af de ting, der vil komme på dagsordenen, er nemlig, at byen skal have et kulturhus, der drives af unge og henvender sig til unge.

Heldigvis lader det til, at der er bred opbakning til at lave et ungeråd.

De tre unge har nemlig allerede holdt møde på Allerød Gymnasium, og her var de 30 fremmødte meget begejstrede for ideen, ligesom de også er blevet kontaktet af Allerøds borgmester, Jørgen Johansen, Kons., og har holdt møde med kommunens børne- og skoleudvalg. 

- Det er jo rigtig fedt, når "de voksne" vil lytte til, hvad det er, vi har at sige omkring Ungerådet, siger Sophia Ryberg.

Et ungeråd for alle

Emma, Lasse og Sophia er alle medlemmer af Dansk Socialdemokratisk Ungdom, men de understreger, at alle er velkomne i rådet.

Desuden så ved de også godt, at de måske ikke selv når at høste frugterne af et eventuelt Ungeråd, men det er heller ikke så vigtigt, mener Emma Bønnelykke.

- Vi har også lavet det her projekt for den kommende generation af unge i Allerød, for vi ved godt, det tager tid og kræver tålmodighed at få det her igennem. Men vi håber da, at det i fremtiden vil få flere unge til at blive i kommunen, siger hun til TV 2 Lorry. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik