03:51

Landsbyen Græsted har været centrum for hele landets opmærksomhed de seneste uger. Den lokale skole har aflyst årets julegudstjeneste, og det har vagt store følelser Video: Google maps

Præst får hadebreve efter aflyst gudstjeneste

- Jeg har fået telefonopringninger på mærkelige tidspunkter og rigtig mange hademails,fortæller Græsteds sognepræst, Ole Backer Mogensen,

Mens forældre og skoleledelsen på Gribskolen i Græsted har været i konflikt om en aflyst gudstjeneste for skolens mindste børn, er byens sognepræst, Ole Backer Mogensen, nu blevet mål for chikane.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Han har de seneste dage modtaget adskillige hadefulde opkald og breve.

- Jeg har fået telefonopringninger på mærkelige tidspunkter og rigtig mange hademails, siger han til Frederiksborg Amts Avis. 

Læs også Muslimsk far i Græsted: "Nu er folk sure på os"

I et af brevene står eksempelvis »du er et skvat og bør finde dig et job, du er kompetent til«.

Præsten har ellers taget meget lidt del i konflikten og har blot givet udtryk for en ærgrelse over den aflyste gudstjeneste.

Derfor er det også hans vurdering, at de hadefulde ytringer kommer fra folk, som mener, at kirken skulle have indtaget et mere markant standpunkt i sagen.

Reaktionerne mod sognepræsten undrer biskop i Helsingør Stift, Lise-Lotte Rebel.

- Han er det mest fredselskende og rummelige menneske, man kan forestille sig. Jeg er ked af at høre det, for han fortjener ikke noget af det her, siger hun til Frederiksborg Amts Avis. 

Læs også Utilfredse forældre i Græsted arrangerer salmesang i kirken

De hadefulde beskeder er dog ikke usædvanlige, mener Lise-Lotte Rebel.

- Det burde overraske mig, men det gør det ikke. Alle er udsat for det i et eller andet omfang, for der er mange hurtige reaktioner i den tid, vi lever i, siger hun.