Utilfredse forældre i Græsted arrangerer salmesang i kirken

En gruppe forældre er så utilfredse med skoles beslutning om at droppe årets julegudstjeneste, at de i morgen tager deres børn ud af undervisningen.

Det har medført stor utilfredshed hos flere forældre, at det pædagogiske udvalg på Gribskolen i Græsted har valgt at afskaffe den årlige julegudstjeneste. 

Men nu har en gruppe forældre taget sagen i egen hånd. I morgen tirsdag før klokken 10, møder de op i klasselokalerne og henter deres egne børn og andre børn, hvis forældre har givet dem tilladelse. Derefter går de i samlet flok over i kirken for at synge tre julesalmer, skriver Kristeligt Dagblad.

- Vi er rigtig mange, der er utilfredse med, at skolen har taget denne beslutning hen over hovedet på os forældre. Julegudstjenesten har været en tradition på skolen i mange år, og mine børn har altid glædet sig til den, siger Pernille Vainio, der har taget initiativ til arrangementet.

Reaktionen kommer først i morgen

Hun er mor til en pige i 2. klasse og har desuden to større børn, der også har gået på skolen. Pernille Vainio fortæller, at hun og de andre forældre ikke har givet skolen besked om, at de møder op i dag. 

- Vi har ikke givet nogen besked, så reaktionen kommer først i morgen (i dag, red.), når vi begynder at hive børnene ud af klasserne, siger hun og fortsætter:

- Jeg tror dog godt, at lærerne ved det, for budskabet har nok spredt sig som en steppebrand. Men vi har bevidst ikke ringet til skolelederen. Det synes jeg ikke, vi behøver, når de heller ikke informerede os om, at de ville afskaffe gudstjenesten før i sidste øjeblik.

Vil tælle op mod 50 børn

Når salmerne er sunget, følger forældrene børnene tilbage til skolen. Pernille Vainio forudser, at flokken, der går til julesang i kirken i dag, vil tælle op mod 50 børn og forældre.

Sognepræst ved Græsted Kirke Ole Backer Mogensen kommer ikke til at medvirke ved arrangementet. 

- Jeg vil ikke være part i sagen, og jeg kan ikke stå inde for at tage børnene ud af undervisningen uden skolens velsignelse. Men kirken er som altid åben for andagtssøgende og turister, der måtte have lyst til at gå ind i kirken, siger han. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra skoleleder på Gribskov.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere