Planer fremlagt for Frederiksbergs mest omdiskuterede gade

Efter massiv kritik af byggeplaner for den franske skole på Værnedamsvej har lokalpolitkerne offentliggjort nye, reviderede planer. Beboerforening bifalder.

Diskussionen, om hvad der skal bygges på Prins Henriks Skole på Værnedamsvej, har bragt stor debat på Frederiksberg. Foto: Celina Dahl - Ritzau Scanpix

Kommunalpolitikerne i Frederiksberg Kommune har fremlagt planerne for en af hovedstadens mest omdiskuterede byggegrunde.

Værnedamsvej har længe været omdrejningspunkt for en større diskussion om, hvad der skal bygges på grunden, hvor Prins Henriks Skole tidligere har ligget.

Det startede som et meget ekstremt projekt, men er nu landet et meget bedre sted.

Bæredygtigt Frederiksberg

Den franske skole ønsker at flytte fra lokalerne for at samle sine afdelinger, hvilket fik politikerne til at planlægge et nyt og højere byggeri grunden.

Det medførte stor kritik fra foreningen Bæredygtigt Frederiksberg, der nu gennem et massivt pres har fået By- og Miljøudvalget i Frederiksberg til at vedtage en ny startredegørelse.

- Værnedamsvej er unik, og alle er enige om, at miljøet skal bevares og gerne blive endnu bedre, når Prins Henriks Skole flytter ud. Jeg forstår godt, at mange naboer er bekymrede for planerne, og vi har lyttet meget til dem. Nu har vi vedtaget en startredegørelse, der gør, at vi kan komme videre med projektet – fortsat i god dialog og med stor respekt for det eksisterende miljø, siger Venstres Jan E. Jørgensen, der er formand for By- og Miljøudvalget.

00:42 Luk video

Her er byrådets krav til byggeriet:

  • At der findes en arkitektonisk løsning, der ikke medfører skyggegener af betydning for de omkringliggende huse
  • At løsningen bidrager til det grønne gårdmiljø
  • At forhuset mod Værnedamsvej ikke ændrer udtryk mod gaden
  • At facadeudtrykket på bagsiden så vidt muligt står som oprindeligt

 

Kilde: Frederiksberg Kommune

Beboerforening bifalder ændringer

Den nye startredegørelsen bifaldes hos foreningen Bæredygtigt Frederiksberg. I en udtalelse til TV 2 Lorry sender foreningen en tak til en række af udvalgets medlemmer for at have indgået i dialog.

- Det startede som et meget ekstremt projekt, men er nu landet et meget bedre sted. I Bæredygtigt Frederiksberg er vi glade for, at vi har været med til at passe på vores by og kvarter.

- Der er mange, store og svære spørgsmål tilbage, der nu skal besvares i den kommende lokalplanproces, der vil køre med fuld fart her i 2019. Vi opfordrer alle med et hjerte, der banker for Værnedamsvej-kvarteret og for Frederiksberg til at følge godt med og støtte arbejdet.

I udvalgets nye planer stilles der blandt andet krav til, at det byggeri, der opføres på grunden ud mod Værnedamsvej, ikke må ændre udtryk, at facaden på bagsiden så vidt muligt skal stå som oprindeligt samt, at der findes en arkitektonisk løsning på det nye byggeri, der bidrager til det grønne gårdmiljø og ikke medfører skyggegener til naboerne.

Næste skridt i processen er, at forslaget til en lokalplan samt et forslag til kommuneplantillæg skal i høring og efterfølgende behandles i byrådet igen.

Værnedamsvej har flere butikker, der giver én et indtryk af, at man er i et lille parisisk område. Foto: Celina Dahl - Ritzau Scanpix

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik