Opfordring efter tragisk legeplads-ulykke: Alle gyngestativer skal tjekkes

Det er knap en uge siden, en 31-årig kvinde døde, efter et gyngestativ væltede ned over hende. Nu opfordres alle legeplads-ejere til at være ekstra opmærksomme.

Teknologisk Institut opfordrer alle ejere af legepladser til at tjekke deres gynger ekstra grundigt. Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Opfordringen sker, efter en 31-årig kvinde afgik ved døden, efter et gyngestativ væltede ned over hende på en legeplads på Baltorpvej i Ballerup lørdag.

Teknologisk Institut har fredag fastslået i et notat, at gyngestativets fire ben ikke var tilstrækkeligt forankret, og nu vil instituttet altså have alle ejere af legepladser til at være opmærksomme.

- Teknologisk Institut opfordrer ejerne til at få kigget deres legeplads efter en ekstra gang, så risikoen for lignende ulykker formindskes, lyder det blandt andet fra Teknologisk Institut i notatet.

Indslag fra den 29. april om ulykken på legepladsen på Baltorpvej i Ballerup.

Københavns Vestegns Politi vil nu tage kontakt til landets kommuner og boligselskaber i forbindelse med Teknologisk Instituts opfordring.

- Vi kan kun støtte Teknologisk Instituts opfordring om, at alle legepladsejere tjekker forankringen af deres gyngestativer og andre bevægelige legeredskaber. Relativt tidligt i efterforskningen meldte vi ud, at der var indikation på manglende forankring, og det er nu slået fast, siger politiinspektør Mogens Lauridsen i pressemeddelelsen.

Politiet er stadig i gang med at efterforske, om der kan pålægges et strafferetsligt ansvar i forbindelse med ulykken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik